BM Libya Elçisi Leon'dan Çözüm Önerisi - Son Dakika
Güncel

BM Libya Elçisi Leon'dan Çözüm Önerisi

BM Libya Elçisi Leon\'dan Çözüm Önerisi

BM Libya Elçisi, meclis yeter sayısının artırılması ve oturumların Tobruk yerine Bingazi veya üzerinde anlaşılacak başka bir kentte yapılmasını önerisinde bulundu.

28.10.2014 00:06

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Elçisi Bernardino Leon'un, ülkenin içinde bulunduğu siyasi krizden çıkış için iki öneri sunduğunu bildirildi.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi üyesi Tarık el-Ceruşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BM Libya Elçisi Leon'un meclisteki oturumları boykot eden üyelerin talebine binaen meclis içinde önemli kararlar alınması için yeter sayının şu an yürürlükte olan "anayasa yemini eden üyelerin yarısından bir fazlası yani 83 yerine 120'ye yükseltilmesi ve meclis oturumlarının Tobruk yerine Bingazi veya üzerinde uzlaşılacak bir başka kente taşınması" şeklinde iki öneri sunduğunu söyledi.

Ceruşi ayrıca 20 milletvekilinin mevcut durumu yerinde görmek için önceki gün Bingazi'yi ziyaret ettiğini, ordu güçlerinin ilerlemesi ve kentin kontrolünü ele geçirmesi durumunda oturumların bir ay içinde buraya taşınabileceğini ilettiğini ifade etti.

BM Libya Elçisi Bernardino Leon, bugün öğle saatlerinde Tobruk'a gelmiş, burada Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'nin Başkan Yardımcısı Muhammed Şuayb ve bazı yetkililer tarafından karşılanmıştı.

Libya'da emekli general Halife Hafter'in, mayısta Zintan merkezli milis gruplarla ortaklaşa başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus merkezi yönetimi tarafından engellenmişti.

Ülkedeki silahlı güçler, Libya'nın batısını kontrol eden Trablus merkezli Milli Genel Kongre'nin (MGK) desteklediği Fecr Kuvvetleri ile Doğu Libya'yı elinde bulunduran Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'nin desteklediği Hafter'e bağlı milisler şeklinde ikiye bölünmüştü. - Bingazi

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Libya Elçisi Leon'dan Çözüm Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement