BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Gazze'deki Duruma Ateşkes Çağrısı Yaptı - Son Dakika
Güncel

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Gazze'deki Duruma Ateşkes Çağrısı Yaptı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Gazze\'deki Duruma Ateşkes Çağrısı Yaptı

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, dünyadaki çatışma ve krizlerin uluslararası toplum için uyarıcı nitelikte olduğunu belirterek, Gazze'deki vahim duruma dikkat çekti ve ateşkes çağrısında bulundu. Türk ayrıca, Batı Şeria'da gereksiz güç kullanımı ve yerleşimcilerin şiddeti konusunda uyarıda bulundu ve cezasızlığın sona ermesini istedi. Sudan ve diğer büyük insani krizlere de değinen Türk, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 75. yıldönümü münasebetiyle bir etkinlik düzenleyeceği bilgisini paylaştı.

07.12.2023 16:03  Güncelleme: 16:05

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Gazze'deki vahim duruma değinerek ateşkes çağrısında bulundu.

CENEVRE, 6 Aralık (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, dünyanın dört bir yanındaki mevcut çatışma ve krizlerin uluslararası toplum için uyarıcı nitelikte bir çağrı olması gerektiğini söyledi.

10 Aralık İnsan Hakları Günü öncesinde Cenevre'de Çarşamba günü düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Türk, "İnsan hakları başarısız olmadı. Bizi bu noktaya getiren, insan haklarının alaycı bir şekilde göz ardı edilmesi ve insan hakları konusundaki uyarıların dikkate alınmaması" dedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri, Gazze'deki vahim duruma değinerek ateşkes çağrısında bulundu. Krizin öngörülebilir ve önlenebilir olduğunu vurgulayan Türk, insani gerekçelerle uluslararası dayanışma çağrısında bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da gereksiz güç kullanımı, yerleşimcilerin uyguladığı şiddet ve artan tutuklamalar konusundaki tehlikeye dikkat çeken Türk, bu ihlallerin cezasız kalmasına derhal son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Türk ayrıca, Nisan 2023'ten bu yana 7.000'den fazla sivilin öldürüldüğü ve 6,3 milyon kişinin yerinden edildiği Sudan da dahil olmak üzere dünyadaki bazı büyük insani krizlere de değindi.

Türk'ün, 11-12 Aralık tarihlerinde İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 75. yıldönümü münasebetiyle üst düzey bir etkinliği düzenlemesi bekleniyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Gazze'deki Duruma Ateşkes Çağrısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement