Birliğinde İntihar Eden Er, Darıca'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Birliğinde İntihar Eden Er, Darıca'da Toprağa Verildi

Birliğinde İntihar Eden Er, Darıca\'da Toprağa Verildi

Vatani görevini yaptığı Elazığ'ın Maden İlçesi'nde terhisine 5 ay kala intihar ettiği belirtilen Mazlum Aksu, ailesinin oturduğu Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde toprağa verildi.

23.02.2013 15:59

Vatani görevini yaptığı Elazığ'ın Maden İlçesi'nde terhisine 5 ay kala intihar ettiği belirtilen Mazlum Aksu, ailesinin oturduğu Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde toprağa verildi. Cenaze törenine İstanbul bağımsız milletvekili Abdullah Levent Tüzel ve CHP Kocaeli Milletvekili M. Hilal Kaplan da katıldı. Mazlum Aksu'nun ölümünün şüpheli olduğunu ve bu nedenle konuyu Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na taşıyacakları belirtildi.

Elazığ'ın Maden İlçesi'nde vatani görevini yaparken G-3 piyade tüfeğini şakağına dayayarak intihar ettiği belirtilen Mardin nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Mazlum Aksu'nun cenazesi bugün Kocaeli'nin Darıca İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Şantiye Sokak'taki babasının evine getirildi. EMEP Darıca Örgütü'nde yönetİci de olduğu belirtilen Mazlum Aksu için evinin önüne kadar yaklaşık olarak 300 metrelik yolu sloganlar eşliğinde yürüyerek gbir grup partili arkadaşları daha sonra yine EMEP flamaları altında Mazlum Aksu'nun 'nun evinin önünde toplanarak sloganlar attı.

Emek Partisi (EMEP) Eski Genel Başkanı, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu üyesi de olan İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel ve CHP Kocaeli Milletvekili M. Hilal Kaplan'ın da hazır bulunduğu cenaze töreninde babası Mahmut Aksu, Kürtçe ağıt yakarak oğlunun intihar etmediğini öldürüldüğünü iddia etti.

Diğer milletvekili Abdullah Levent Tüzel de Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki birçok intihar vakası gibi Mazlum Aksu'nun da ölümünün şüpheli olduğunu öne sürerken, şöyle konuştu:

"Türk halkının evladı, Kürt ailenin bir çocuğuydu Mazlum. Hem siyasi, hem de Kürt kimliği askeriyede tartışma konusu olmuştur. Mazlum kardeşimiz, barışı istemeyen politikacıların yaptıkları hataları sonucu hayatını kaybetmiştir. Çözümü istemezsek, ortak vatanı kazanamazsak bu üzücü olayların sonu gelmez. TSK'deki katı disiplin bir çok hayatın sonunu ortaya çıkarmıştır. AKP, despotik yönetimini sağlamlaştırmak için TSK'yı kendi kullanabileceği bir ordu haline getirdi. Genel Kurmay Başkanı bu ölümü açıklamalıdır, eğer bu intiharsa Mazlum'u buraya kadar sürükleyen nedenler araştırılmalıdır. Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nu bu yönde göreve çağırıyoruz."

Konuşmaların ardından, Aksu'nun cenazesi babasının evinden alınarak Darıca'da toprağa verildi. - Kocaeli/ Darıca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birliğinde İntihar Eden Er, Darıca'da Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement