Birleşik Krallık'ta Kötü Hava Koşulları - Son Dakika
Güncel

Birleşik Krallık'ta Kötü Hava Koşulları

Birleşik Krallık\'ta Kötü Hava Koşulları

Tüm ülkeyi etkisi altına alan fırtınada ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi Fırtına hava, deniz ve demiryolu ulaşımını olumsuz etkiliyor.

24.12.2013 11:20

Birleşik Krallık'ı etkisi altına alan fırtınada hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

Ülke genelinde sel uyarısında bulunulurken, aşırı yağıştan dolayı yükselen nehre düşen bir kişinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

Öte yandan, fırtınanın ulaşımda aksamalara neden olmasıyla Noel tatilcileri havaalanı, tren istasyonu ve limanlarda mahsur kaldı.

Ülkenin güneyini etkileyen fırtınadan dolayı 100 bin evin elektriksiz kaldığı bildirildi. Şiddetli rüzgardan dolayı başkent Londra'daki Heathrow ve Gatwick Havaalanı'na inemeyen uçakların Dublin, Cork, Liverpool ve Manchester havaalanlarına yönlendirildiği ve kalkış yapamayan uçaklardan dolayı uzun gecikmeler yaşandığı kaydedildi.

Ülkenin bazı bölgelerinde hızı saatte 140 kilometreye ulaşan rüzgar, deniz ve demiryolu ulaşımını da olumsuz etkiliyor. Özellikle Noel Bayramı dolayısıyla yola çıkan birçok tatilci hava koşullarından etkileniyor. İptal edilen feribot seferlerinden dolayı Dover limanından Fransa'ya geçmeyi bekleyen tatilciler, pazartesi gecesini ya kendi araçlarında ya da limanlarda geçirdi. Fırtınanın tren seferlerinde de aksama ve iptallere neden olmasından dolayı birçok demiryolu şirketi, seyahat öncesi yolculara yetkililerle irtibata geçmelerini tavsiye ediyor.

Şiddetli rüzgar ve aşırı yağışın bugün İskoçya ve Kuzey İrlanda'ya ilerlemesi bekleniyor. Meteoroloji Kurumu, Kuzey İrlanda ve İskoçya'nın kuzeybatısı için "fırtınaya hazırlıklı olun" uyarısında bulundu. Kuzey İrlanda'da rüzgarın saatteki hızının 130 kilometreye ulaşması bekleniyor.

İngiltere'nin güneydeki Dorset bölgesini vuran selden dolayı araçlarında mahsur kalan 25 kişi de itfaiye tarafından kurtarıldı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Birleşik Krallık'ta Kötü Hava Koşulları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement