Birinci Ergenekon Davasının 153. Duruşması - Son Dakika
Güncel

Birinci Ergenekon Davasının 153. Duruşması

Birinci Ergenekon Davasının 153. Duruşması

Tanık Orhan Kadı : "osman Yıldırım'ı Ataşehir Migros'un Önünden Aldım. Recep Özkan'ın Evinin Önüne Kadar Getirdim"

23.08.2010 17:49

Tanık Orhan Kadı : " Osman YıldırımAtaşehir Migros'un önünden aldım. Recep Özkan'ın evinin önüne kadar getirdim"

İçeride duruşma sürerken 3 bin İşçi Partili cezaevi önünde eylem yaptı

Danıştay dosyasıyla birleştirilen birinci Ergenekon davasının 153. duruşmasında ilk olarak sanık Alparslan Arslan'ın ev arkadaşı Orhan Kadı tanık olarak dinlendi. Kadı'nın konuştuğu sırada diğer tanıklar duruşma salonundan çıkarılarak mahkeme kaleminde bekletildi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin "Mahkemenin maddi gerçeği bulması açısından sizin söyledikleriniz önemli. Bildiklerinizi anlatın? diyerek söz verdiği tanık Orhan Kadı, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik bombalı saldırı ve Danıştay'a yapılan silahlı saldırı olayıyla ilgili hiçbir şey bilmediğini söyledi. Alparslan Arslan'ın ev arkadaşı olduğunu ve olay gününe kadar aynı evde kaldıklarını söyleyen Kadı, diğer sanıkları ise tanımadığını söyledi.

"OSMAN YILDIRIM'I RECEP ÖZKAN'IN EVİNE GETİRDİM"

Ardından çapraz sorgusuna geçilen Kadı'ya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, "Osman Yıldırım'ı tanıyor musun?" diye sordu. Sadece bir kez Osman Yıldırım'la karşılaştığını iddia eden Kadı, Alparslan Arslan'la Recep Özkan'ın evindeyken, Arslan bana 'Osman diye bir arkadaşım var, gelecek. Onu gidip alır mısın?' dedi. Ben de 'tabi, alırım' dedim. Osman Yıldırım'ı Ataşehir Migros'un önünden aldım, Recep Özkan'ın evinin önüne kadar getirdim. Özkan'ın evinin önüne getirdiğimde Alparslan aşağıya indi ve Osman'la beraber gittiler. Ben de yukarıya çıktım" diye konuştu. Pekgüzel'in "Ne zaman oldu bu olay?" şeklindeki sorusu üzerine, Kadı "Danıştay saldırısından beş, altı ay öncesi kadar. 2005 yılı içerisindeydi diye hatırlıyorum" diye cevap verdi. Pekgüzel'in, "Özkan'ın veya kendi evinizde silah ya da bomba görüp görmemesini" sorması üzerine ise, Kadı "görmediğini" ifade etti.

"ARSLAN BANA EYLEMLERLE İLGİLİ İ BİRŞEY SÖYLEMEDİ"

"Salih Kurteri'in evine hiç gittiniz mi?" diye soran Pekgüzel'e, Kadı "Bir kere gittim. Salih Kurter, Alparslan'ın çok sevdiği, saydığı birisiydi" diye cevap verdi. Arslan'ın kendisine eylemlerle ilgili hiçbir şey söylemediğini iddia eden Kadı, Arslan'ı cezaevinde ziyareti sırasında da kendisine bu konuda hiçbir şey söylemediğini söyledi. Savcı Nihat Taşkın'ın "Turan Selçuk'un çizdiği domuza giydirilmiş türban karikatürüyle" ilgili sorusuna Kadı, "Arslan, 'Böyle bir şerefsizlik olur mu?Domuza başörtü giydirilir mi?' diye konuşmuştu" şeklinde cevap verdi.

"İÇKİ İÇMEZ DİNİ HASSASİYETLERİ VARDIR"

Eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ise, Kadı'ya "Arslan'ın dini hassasiyetleri var mıdır" diye sordu. Kadı ise "Evet, vardır" şeklinde cevap verdi. Tekin'in "Basında çıktığı gibi Arslan içki içen, ayyaş biri midir?" sorusuna ise, "İçki içmez, dini hassasiyetleri vardır" dedi. "Arslan başkaları tarafından yönlendirilebilecek birisi midir?" şeklindeki sorusuna ise, Kadı "Dik kafalıdır, beceriklidir, kimse tarafından kullanılabilecek birisi olduğunu düşünmüyorum" diye cevap verdi. Tekin'in "Arslan'ın benimle dolaştığını ve benden etkilendiğini duydunuz mu?" diye sorması üzerine ise, Kadı "Hayır" diye yanıtladı. Benim oğlum yaşımdaki insana böyle iğrenç bir saldırıyı gerçekleştireceğimi düşünebiliyor musun?" sorusuna ise, Kadı "Hayır" dedi.

Ardından söz alan Osman Yıldırım ise, tanık Orhan Kadı'nın ifadelerini yalanladı. Yıldırım, "Beni Migros'un önünden aldığınızı söylüyorsunuz. Beni Migros'un önünden alan kişi siz değilsiniz. Yalan söylüyorsunuz" diye konuştu. Yıldırım, kendisini Ataşehir Migros'un önünden alan kişinin Kadı'dan daha uzun, kumral, seyrek saçlı ve kirli sakallı olduğunu söyleyerek "Kesinlikle Orhan Kadı değil" dedi.

Kadı'nın çapraz sorgusu devam ediyor.

İŞÇİ PARTİLİLERDEN CEZAEVİ ÖNÜNDE EYLEM

Öte yandan İşçi Partisi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'a destek olmak için başlatılan yürüyüş kapsamında 3 bin kişi cezaevi önünde toplandı.

Grup, Türk bayrakları ve "Yurtseverlere Özgürlük, AKP Anayasası'na Hayır", "Ergenekon Tertibine Hayır", "Atatürk Gençliği Görev Başında" gibi pankartlar açtı. Ergenekon davası tutuklu sanıkları Doğu Perinçek, Emcet Olcayto ve Nusret Senem, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın fotoğraflarını taşıyan eylemciler, "Aydınlar çıkacak hesap soracak", "Hükümet istifa Tayyip Yüce Divana", "Tayyip'in anayasasına hayır" sloganları attı. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin eylemde yaptığı konuşmada 12 Eylül referandumuna "Hayır" diyeceklerini belirterek Silivri tutsaklarının bir an evvel bırakılarak bu ihanete son verilmesi gerekirö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birinci Ergenekon Davasının 153. Duruşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement