Bir Zamanlar Selçuklu-Denizkızı İlahisi' Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bir Zamanlar Selçuklu-Denizkızı İlahisi' Sergisi Açıldı

Bir Zamanlar Selçuklu-Denizkızı İlahisi\' Sergisi Açıldı

KAYSERİ Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün, International Geleneksel Anadolu Kültür Sanat Atölyeleri (GAKSA) Üniversitesi Direktörü Işın Fırat ve Aynur Atayurt ile işbirliğinde projelendiriği 'Anadolu Selçuklu Büyüklerinin Kitre Heykel ve Vuslat Yağlı Boya Resim Sergisi' açıldı.

28.11.2016 14:54

KAYSERİ Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün, International Geleneksel Anadolu Kültür Sanat Atölyeleri (GAKSA) Üniversitesi Direktörü Işın Fırat ve Aynur Atayurt ile işbirliğinde projelendiriği 'Anadolu Selçuklu Büyüklerinin Kitre Heykel ve Vuslat Yağlı Boya Resim Sergisi' açıldı.

Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı müfettişi Sedat Ergüven, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve davetlilerin katıldığı sergi açılışı öncesinde birer konuşma yapan Işın Fırat ve Aynur Atayurt, serginin amacının, bünyesinde kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarından 'Kitre' yapımına önem vererek, Anadolu Selçuklu büyüklerinin, sultanlarının, alimlerinin ve hanım sultanlarının (Banilerin) heykelleri ile 'Vuslat' adı altındaki yine Selçuklu dönemini yansıtan yağlıboya resimleri aracılığıyla Anadolu Selçuklu'yu yeniden hatırlamak olduğunu ifade etti.

'Anadolu'da Selçuklu' belgeselinden kısa bir bölümün sunulduğu programda, ZİÇEV Vakfı öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 'Sema' gösterisi ardından kokteyl ve sergi açılışı gerçekleşti. Sergi, 5 Aralık Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bir Zamanlar Selçuklu-Denizkızı İlahisi' Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement