Bir Günlüğüne De Olsa Askerlik Yaptılar - Son Dakika
Güncel

Bir Günlüğüne De Olsa Askerlik Yaptılar

Bir Günlüğüne De Olsa Askerlik Yaptılar

Şanlıurfa'da Engelliler Haftası dolayısıyla 30 engelli vatandaş, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında düzenlenen "temsili askerlik" uygulamasına katıldı.

13.05.2015 10:33

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler haftası dolayısıyla Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle Şanlıurfa'daki 30 bedensel engelli vatandaşa bir günlük temsili askerlik yapma imkânı sağlandı. Bir günlük temsili görevlerini tamamlayan engelli vatandaşlar düzenlenen yemin töreninde ettikleri yeminle askerlik görevlerini tamamladılar.

Yeminin ardından Vali İzzettin Küçük ve törene katılan diğer davetliler tarafından askerlere terhis belgeleri ve hediyeleri verildi. Terhis belgelerini alan engelli askerler sevinçlerini aileleriyle paylaşırken, aileler de etkinliği düzenleyerek çocuklarını sevindiren yetkililere teşekkür etti. Düzenlenen törenin sonunda davetliler ve asker aileleri yemin eden askerlerle topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törende 20. Zırhlı Tugay Komutanı Yardımcısı Albay Coşkun Önal, kahraman askerlerin zorunlu sağlık nedenlerine rağmen askerlik görevini icra etme arzularının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Engelli vatandaşlarla aynı törene katılmanın askerler açısından onur verici olduğunu vurgulayan Önal, "Askerlik yemini ve icra ettiğiniz uygulama ile bir günlük de olsa Türk milletinin ayrılmaz parçası olan TSK'nın saflarında yerinizi aldınız. Onurlu bir Türk vatandaşı gibi bayrak ve sancağımızın gölgesinde bize her ne şartta olursa olsun milletin hizmetinde olduğunuzu kanıtladığınız için teşekkür ederiz" dedi.

Törene Vali İzzettin Küçük'e eşi Ayşe Küçük'le birlikte; Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ve engelli vatandaşların aileleri katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Bir Günlüğüne De Olsa Askerlik Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement