BİMER Eğitim Programı İzmir'de Başladı - Son Dakika
Güncel

BİMER Eğitim Programı İzmir'de Başladı

BİMER Eğitim Programı İzmir\'de Başladı

BİMER 150 Bilgi Edinme Mevzuatı Halkla İlişkiler ve İletişim eğitim programının 5.'si İzmir'de başladı.

02.12.2013 18:25  Güncelleme: 09:37

Kamu hizmetlerinde yaklaşıma etkinlik ve işlerlik kazandırmak amacıyla kamuda vatandaşlık bilincinin arttırılması, kamuda halkla ilişkiler, kamu hizmetlerinde vatandaşla iletişim, bilgi edinme ve dilekçe kanunu ile uygulamalar, ihbar ve şikayetlerle ilgili uygulamalar, BİMER sistemi ile uygulamalar konularını kapsayan eğitim programı İzmir Valiliği organizesinde başladı.

Hasan Sağlam Öğretmenevi'nde düzenlenen törenle başlayan eğitim programında Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Denizli, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak'tan 250 katılımcıya BİMER 150 Bilgi Edinme Mevzuatı Halkla İlişkiler ve İletişim eğitimi verilecek.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, törende yaptığı konuşmada, "Vatandaşların şikayet, talep, görüş ve önerilerini kolayca iletebilmelerine yönelik hızlı ve etkin bir sistemin kurulması, yönetimin başarısı olduğu kadar demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından da vazgeçilmezdir" dedi.

BİMER'in vatandaşa götürülen hizmetin bir dönüşü olduğunu belirten Vali Toprak, şunları kaydetti:

"İnsanı merkeze almayan bir sürecin sonuç alması mümkün değildir. Vatandaş odaklı yönetim ve davranış tarzlarının artık her birimizin beynine ve bünyesine iliklerimize kadar sirayet ettiğini, bunun da olumlu sonuçlar verdiğini görüyoruz. Dolayısıyla bu hizmetlerin temelinde devlet olmanın ve o hizmetleri de insan ve vatandaş odaklı yürütmenin esas bakış açısını tüm noktalara yaymak diye düşünüyoruz. Cumhuriyetimizin temel anlamı içerisinde vatandaşlarımıza herkesin birinci sınıf yurttaş olduğunu, kamu hizmetlerinin herkese eşit olduğunu ve herkesin eşit birey olduğunu hissettirmek öncelikli görevimizdir. Paylaşıma açık ve değer katmaya, yönetime katkı sağlamaya yönelik kamu hizmeti anlayışımız giderek değişmektedir. Bu amaç doğrultusunda bir dizi düzenlemeler yapıldı. Birincisi işi gerçekleştirme hızı. Her kurum işlemleri belli sürede bitirmek, bunu vatandaşlarımıza taahhüt etmek zorundadır. Bir diğeri de her kurumsal kurumda vatandaşlarımızın doğrudan başvuruda bulunarak sonuç alamadığı ortamlarda şikayetini dile getireceği kamu denetçiliğidir. Bunlar birey temelli ve demokratik gelişimi zenginleştirmenin çok güçlü adımlarını oluşturmaktadır."

Başbakanlık Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Halil Demirtaş ise vatandaşın memnuniyetini arttırmak amacıyla yurt genelinde kamu çalışanlarına yönelik program öngörüldüğünü belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BİMER Eğitim Programı İzmir'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement