Bilimle Uzaya Yolculuk - Son Dakika
Güncel

Bilimle Uzaya Yolculuk

Bilimle Uzaya Yolculuk

Doğa Koleji görkemli bir programla gerçekleştirdiği Bilim Şenliği'nde, Uzaya bilimsel amaçlı meteoroloji balonu gönderdi.

18.05.2017 10:18

Erenler Kaymakamı'nın Salih Karabulut, Doğa Koleji Kurucusu Kenan Taçyıldız, Doğa Koleji Bölge Müdürü Tülay Çubukçu, Okul Müdürleri Büşra Sarıoğlu ve Nuray Obuz, Halkla İlişkiler Müdürü Murat Taçyıldız, misafir devlet okulları; Dr. Nuri Bayar Ortaokulu, Aykut Yiğit Ortaokulu, Arifiye Fen Lisesi, 15 Temmuz Fen Lisesi öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

UZAY BALONU GÖNDERİLDİ

Öğrenciler yakın uzay gözlemi ve atmosferdeki ısıyı gözlemlemek için helyum gazıyla dolu lateks meteor balonunu hep birlikte uzaya gönderdi. İçerisinde özel kamera ve GPS ile uzay yolculuğuna çıkan balonu, içerisindeki GPS sayesinde düştüğü yerden alınarak balonun yakın uzayda gerçekleştirdiği yolculuk incelenecek. Şehrimizde ilk defa bir okul uzaya gönderdi. Balonun yaklaşık 30-40 km arasında yüksekliğe çıkarak genleşme sonucunda patlaması bekleniyor.

BİRBİRİNDEN İLGİNÇ DENEYLER

5 Biyoloji Deneyi, 20 Kimya Deneyi, 41 Fizik Deneyi, 10 tane Fen ve Teknoloji Deneyi, 17 Bilişim Teknolojileri Deneyi ve Akıl Oyunlarını yer aldığı Bilim Şenliği birbirinden renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Erenler Kaymakamı'nın tek tek gezdiği deney stantlarında öğrenciler deneylerini gerçekleştirerek sunum yaptı. İki farklı programda gerçekleştirilen Bilim Şenliği'nin ilk seansı Doğa Koleji öğrencileri için öğleden önce yapılırken, öğleden sonraki programda misafir devlet okulları ve katılımcılar için gerçekleştirildi. Öğrenciler büyük bir hünerle deneyleri gerçekleştirerek, derslerde teorik olarak işlenen çalışmaları bilim şenliğinde pratik uygulamasını gerçekleştirerek hünerlerini sergilediler.

YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Dr. Nuri Bayar Ortaokulu, Aykut Yiğit Ortaokulu, Arifiye Fen Lisesi, 15 Temmuz Fen Lisesi öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri ve çok sayıda velinin katıldığı Doğa Koleji Bilim Şenliğe ilgi ve katılım yoğun oldu. Öğrencilerin birbirinden ilginç deney ve robotik çalışmalarının sergilendiği şenlik görsel bir şölene dönüştü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilimle Uzaya Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement