
İçinde 15’i kaçak 16 kişinin bulunduğu 4.5 metrelik polyester tekne, Bodrum’un 500 metre açığında battı. Yunanistan’a götürülmek istenen kaçaklardan 7’si boğuldu, 1 kişi kayıp.
BODRUM’un Bitez Beldesi’nden 4.5 metrelik 1.50 cm genişliğinde kıçtan takma motorlu Faruk Özdemir’e ait polyester tekneye bindirilen, aralarında Afgan, İranlı ve Moritanyalıların bulunduğu 15 kaçak, 6 mil uzaklıktaki Yunanistan’ın İstanköy Adası’na götürülmek istendi. "Açık denizde büyük gemiye bindirileceksiniz" diye ikna edilen kaçaklar, sahilden 500 metre açıldıklarında, tekne su almaya başladı ve panik nedeniyle alabora oldu. Batan teknedeki Faruk Özdemir ile 7 kaçak kurtarılırken diğer 7 kaçağın cesedi bulundu, 1 kişi ise kayıp.
1500-2 bin dolar verdik
Denizde donmak üzereyken tutunduğu tahta parçası sayesinde hayatta kalabilen Afgan kaçak Muhammet Ali Tığgul, "O tekneyle Yunanistan’a gidemeyeceğimizi anlamıştık. Ama açık denizde bizi başka tekneye nakledeceklerini söyleyince ve organizatörlerden biri de bizimle gelince inandık. Organizatörlere 1500-2 bin dolar verdik. Bize yemek, barınma, can yelekleri olmak üzere her şey dahil söz vermişlerdi. Ama tekneye bindiğimizde can yelekleri dahi yoktu" dedi.
10 kişi sorguda
Tekne 20 metre derinlikten çıkarılırken, gözaltına alınan şebeke liderleri İranlı Bahran Amin Nejad (34), Gholam Reza Jalil (32) ile suç ortakları olduğu ileri sürülen Zehni Deliismail (39), Orhan Pala (19), Mehmet Bayram (22), Hakan Fernergiz (31), Vedat Orhan (28), Sinan Süzen (27), Faruk Özdemir (27) ve Ziya Gündüz’ün (24) sorguları sürüyor.
Son Dakika › Güncel › Bile Bile Öldüler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.