Çanakkale Biga'da Sığır Güzellik Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Biga'da Sığır Güzellik Yarışması Düzenlendi

Çanakkale Biga\'da Sığır Güzellik Yarışması Düzenlendi

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Tarım ve Hayvancılık Fuarı etkinlikleri kapsamında Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması düzenlendi.

20.09.2013 15:20  Güncelleme: 13:03

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde, Tarım ve Hayvancılık Fuarı etkinlikleri kapsamında 'Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması' düzenlendi. Tosun, buzağı ve düveler, podyumda jüri karşısına çıkarıldı.

Biga'da 3'üncüsü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile 8'incisi yapılan Ticaret ve Sanayi Festivali etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Fuar etkinlikleri bugün Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması'yla başladı. Besiciler en güzel hayvanlarını görücüye çıkardı. Yarışmada 10 tosun, 20 düve ve 21 buzağı jüri karşısına çıkarıldı. Beş jüri üyesi, tosun, buzağı ve düvelere, görünüş, güzellik, bakım ve sağlık gibi kriterlerine göre puan verdi. Yarışmada, kategorilerinde ilk 3'e giren hayvanın sahibine Cumhuriyet altını, yem ve çeşitli hediyeler verildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, fuarın ilçe için önemine değinerek, hayvancılığın desteklenmesi için bu yıl ilk kez Sığır Güzellik Yarışması düzenlediklerini belirtti. Başkan Doğan, "Biga, ticaret ve sanayi alanında olduğu kadar, hayvancılıkta da önemli bir yere sahip. Bunu duyurmak ve hayvancılığı teşvik etmek maksadıyla böyle bir yarışma düzenledik. İlgiden son derece memnunuz" dedi.

Biga İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan ise Biga'da hayvancılığın çok geliştiğini dile getirip, Biga'nın Türkiye'nin Hollanda'sı sayılabilecek bir bölge olduğunu kaydetti. Ceylan, "Irk çeşitliliğimiz çok fazla, süt verimimiz gayet iyi. Biz de yetiştiricilerimizi teşvik etmek için böyle bir yarışma düzenledik. Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ve bizim katkılarımızla ortaya çıktı" diye konuştu.

Biga Yöresel Lezzetler Yarışması'nın ardından saat 16.00'da fuar açılış töreni başlayacak. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Biga'da Sığır Güzellik Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement