Beyrut'taki Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Beyrut'taki Bombalı Saldırı

Beyrut\'taki Bombalı Saldırı

Lübnan Başbakanı Necip Mikati hükümette kalma ısrarının olmadığını söyledi.

20.10.2012 17:36

Lübnan Başbakanı Necip Mikati hükümette kalma ısrarının olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ise en kısa sürede ulusal diyalog toplantısı düzenleme çağrısı yaptı.

Beyrut'taki Başbakanlık Sarayı'nda olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu'na dünkü saldırıda ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak başlandı. Toplantının açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Süleyman, Lübnan'da oluşturulmak istenen fitne ortamına karşı ülke birliğini vurgulamak için bütün siyasi güçlerle en kısa sürede ulusal diyalog oturumu düzenlenmesi için görüşmeler yaptığını söyledi.

Lübnan Başbakanı Necip Mikati ise toplantının ardından yaptığı basın açıklamasında hükümette kalma ısrarının olmadığını ifade etti.

Mikati, "Bu saldırı sadece Vesim El Hasan'a değil tüm Lübnan'a yapılmıştır. Vesim çok sevdiğimiz ve beraber çalıştığımız bir kardeşimizdi. Onun şehadeti bizleri çok üzmüştür. Yargı Konseyi ve Lübnan'daki tüm güvenlik birimleri suçluların bir an önce bulunması ve adalet karşısına çıkarılması için ellerinden geleni, yapacaktır" dedi.

Mikati ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan patlamanın olduğu 19 Ekim tarihine ilişkin tüm haberleşme bilgilerini istediklerini söyledi.

Başbakan Mikati, "Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman'a istifa dilekçemi verdim ve ulusal birlik hükümeti kurulması gerektiğini söyledim. Ancak Cumhurbaşkanı Süleyman, olayı soruşturmak için toplanacak güvenlik kuruluna kadar sabretmem gerektiğini söyledi. Onun için istifa kararımı şimdilik askıya aldım" diye konuştu.

Mikati sözlerini şöyle sürdürdü: "Lübnan, ülkede fitne yaratmak için düzenlenen planlarla karşı karşıya. Bu ulusal bir konudur. Ulusal çıkarlar üzerinden kişisel kazanç elde etmek isteyenler var. Biz bunlara kesinlikle boyun eğmeyeceğiz. Hasan Lübnan'da birçok olayın aydınlatılmasında çok büyük rol oynamıştır. Tüm Lübnan'ı sükunete çağırıyorum, artık bu olanlardan ders çıkarmamız gerekir ve sonuna kadar suçluları yakalamak için peşlerinde olacağız."

Başbakan Mikati, Lübnan güvenlik kuvvetlerine de çağrıda bulunarak, Lübnan'ı her türlü tehdide karşı korumak için işbirliği halinde olmaları gerektiğini söyledi.

Öte yandan Lübnanlı Alimler Komisyonu yayımladığı basın bildirisinde, Suriye'nin Beyrut Büyükelçisi'nin ülkeden çıkarılmasını istedi.

Muhabir: Engin Demirkaya - Meryem Kasım/ Mehmet Emin Üzümcü

Yayıncı: Erdem Gültekin - BEYRUT

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyrut'taki Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement