Beypazarı Festivale Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Beypazarı Festivale Hazırlanıyor

Beypazarı Festivale Hazırlanıyor

Beypazarı'nda geleneksel Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali bu yıl 8 Haziran'da başlayacak ve 3 gün sürecek.

28.04.2012 13:20  Güncelleme: 13:35

Ankara'nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı'nda geleneksel Uluslararası Kültür ve Turizm Festivali'nin bu yıl 8 Haziran'da başlayacağı ve 3 gün süreceği bildirildi.

Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, festivale Türkiye ve yurtdışında çok sayıda kişinin geldiğini belirterek, festivalin bu yıl daha renkli geçeceğine inandığını söyledi.

40 ÜLKEDEN KATILIMCI

Bu yıl festivalin 13'üncüsünü yapacaklarını kaydeden Özalp, "8-9-10 Hazirandaki festivalimize diğer bir çok il ve ilçelerimizden farklı olarak biz tamamen kültürümüze ağırlık veriyoruz. Burada annelerimizin, ev hanımlarımızın evlerinde büyüklerinden öğrenmiş olduğu çeşitli gıda ve yöresel ürünlerle birlikte el emeği işleri standlarda festivale katılanların beğenisine sunuluyor" dedi. 40 ülkeden konuk ağırlayacaklarını kaydeden Özalp, "Festivalimize 40 ülkeden misafirlerimiz olacak. Ayrıca Türkiye'nin her noktasında festivale katılım oluyor" diye konuştu.

Bu arada Beypazarı'nda bu yıl 13'üncü yapılacağı duyurulan festivalin kaç yıllık olduğu yönünde ise tartışmalar yaşanıyor. Beypazarı esnafı, festivalin 19 yıllık olduğunu, eskiden de köylülerin ve çiftçilerin ilçe merkezinde kurdukları standtlarla festival gerçekleştirdiklerini belirtiler. Beypazarı Festivallerinin ilkinin 1981 yılında dönemin belediye başkanı Turhan Kamberli ile başladığı 20-23 ekim 1982 tarihinde 2'nci Havuç Festivali'nin yapıldığı, 1983 yılında seçilen Belediye Başkanı İbrahim Demir'in 4 Festival düzenlediği, geçmişte yapılan Festivallerin yok sayılmasının Beypazarı geçmişine saygısızlık olduğu belirtildi. Bu arada sosyal paylaşım sitelerinde de festivalin kaç yıllık olduğu yönünde tartışmalar yaşanıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde '19'uncu geleneksel Beypazarı Festivaline 8-9-10 Haziran Davetlisiniz' duyurusu yapılırken, belediyenin hazırladığı davetiyelerde 13 diye geçmesi dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beypazarı Festivale Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement