Beyoğlu'nda Tütün ve Sigara Denetimi İstanbul Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Beyoğlu'ndaki Kafe, Bar ve Sigara Satan Büfeler Denetlendi. Tütün Kanunlarına Uymayan İşyerleri ile Bazı Vatandaşlara Para Cezası Kesildi. - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'nda Tütün ve Sigara Denetimi İstanbul Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Beyoğlu'ndaki Kafe, Bar ve Sigara Satan Büfeler Denetlendi. Tütün Kanunlarına Uymayan İşyerleri ile Bazı Vatandaşlara Para Cezası Kesildi.

Beyoğlu\'nda Tütün ve Sigara Denetimi İstanbul Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Beyoğlu\'ndaki Kafe, Bar ve Sigara Satan Büfeler Denetlendi. Tütün Kanunlarına Uymayan İşyerleri ile Bazı Vatandaşlara Para Cezası Kesildi.

Haber- Kamera.İstanbul genelindeki işletmelerde eş zamanlı olarak tütün ve sigara denetimi gerçekleştirildi.

02.10.2011 03:05

Haber- Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İstanbul, DHA

İstanbul genelindeki işletmelerde eş zamanlı olarak tütün ve sigara denetimi gerçekleştirildi. Akşam saat 22.00 sıralarında başlayan Beyoğlu'ndaki denetlemeye İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ile Ahmet Deniz, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses ve İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu da katıldı. Polis memurlarının da eşlik ettiği denetlemede tütün kanunlarına muhalefet eden işyerleri ile bazı vatandaşlara para cezası kesildi.

Kafede oturan bir vatandaşa kapalı mekanda sigara kullandığı gerekçesiyle görevli memurlar tarafından para cezası kesildi. Kendisini savunan vatandaş ise, "Ben burada sigara kullanılmadığını bilmiyordum. Kafenin yetkilileri burada sigara içebileceğimi söylediler. Bu nedenle içtim" dedi. Söz konusu kafe işletmecisine de tütün kanunlarına muhalefetten dolayı bin 200 TL para cezası kesildi.

UYGULAMA DAHA SIK YAPILACAK

Denetimlerle ilgili açıklama yapan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Demir, dumansız hava sahasının önemli bir proje olduğunu belirterek, Türkiye'de yılda 100 bin insanın sigara yüzünden öldüğünü ve bu yüzden denetlemelere hassasiyetle devam edileceğinin altını çizdi.

3 MİLYON TL PARA CEZA

2009 yılında başlayan kanun kapsamında şuana kadar 3 milyon TL'ye yakın para cezası kesildiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu ise, yasalara uymayan işletmecilere karşı uygulamanın devam edeceğini vurgulayarak, "2009 yılı itibariyle dumansız hava sahası kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu konuda sorunlu olan bölgelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de Beyoğlu ilçesi. Yasağa uymayan vatandaşlar ve işletmecilere ceza kesildi. 2009 yılının Temmuz ayından itibaren 266 bin 320 denetim yapıldı. 8 bin 882 işyerine uygunsuzluk raporu verildi. Toplam 2 bin 881 işletmeye 2 milyon 790 bin TL para cezası kesildi" şeklinde konuştu.

BIRAKMAK İSTEYENLERE TIBBİ DESTEK

Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara tıbbi desteğin sağlandığını ifade eden Dokucu, bundan böyle tütün kanunlarına muhalefet eden işletme sahiplerine karşı daha sık denetleme yapılacağını kaydederek, şunları söyledi:

"Şu ana kadar 30 bin kişiye yakın vatandaşımız sigara bırakma kliniklerinde tedavi oldu. Önümüzdeki hafta tütün denetimini artık aktif olarak yapacağız. 3 aracımız sahada olacak. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız 'Alo 171 Sigara Bırakma Hattı'nı arayıp tıbbi destek alabilirler."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyoğlu'nda Tütün ve Sigara Denetimi İstanbul Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Beyoğlu'ndaki Kafe, Bar ve Sigara Satan Büfeler Denetlendi. Tütün Kanunlarına Uymayan İşyerleri ile Bazı Vatandaşlara Para Cezası Kesildi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement