Beylikdüzü'nde İlk İftar Topu Patladı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde İlk İftar Topu Patladı

Beylikdüzü\'nde İlk İftar Topu Patladı

"Ramazan Beylikdüzü'nde Yaşanır" sloganıyla yola çıkan Beylükdüzü Belediyesi, Ramazan ayının ilk gününde 3 bin kişiyle iftar yaptı.

21.07.2012 00:11

"Ramazan Beylikdüzü'nde Yaşanır" sloganıyla yola çıkan Beylükdüzü Belediyesi, Ramazan ayının ilk gününde 3 bin kişiyle iftar yaptı.

Beylikdüzü Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan'ın ilk iftarını geçen sene açılışını yaptığı Ramazan Kasabasında yaptı. Ramazan'ın ilk iftarına yaklaşık 3 bin kişi katılırken, vatandaşlar toplu bir şekilde oruç açmanın keyfini yaşadı. Ramazan programına Türkiye Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Nuh Albayrak ve Beylikdüzü Kaymakamı Mesut Demirkol da katıldı.

Gecede konuşan Belediye Başkanı Yusuf Uzun, "Beylikdüzü'nde yaklaşık 8 bin 500 kişi iftar edecek. Ama bunların dışında sokak iftarları olarak tanımladığımız mobil iftarlarımız var. İnsanların evlerine iftar götürüyoruz. Geçen sene de bunu yaptık. Evdeki iftar kalitesinde hizmet veriliyor. Bunun dışında her cuma gecesi etkinlik alanının tam ortası otağı çadırı dediğimiz yerde iftardan sonra, programlardan sonra buradan ayrılmıyoruz ve burada sahur programını düzenliyoruz. Bunu da geleneksel hale getirdik. Perşembeyi Cumaya bağlayan gece sahur etmeye vatandaşları davet ediyorum. Burada sahne var, birçok değerli sanatçımız burada sahne alıyor. Birçok farklı konuda kültürel etkinliklerimiz olacak" dedi.

İlk gün oruç açmanın heyecanını yaşayan vatandaşlar, "İlk orucumuzu açacağız, çok mutluyuz. Ailece geldik. Erkenden geldik. Yer bulduk. Yoksa bulamazdık. Bugün oruç tutarken hiç zorlanmadık" şeklinde konuştular.

İftarın ardından mehter ve semazen gösterileri yer aldı. Beylikdüzülüler unutulmaz bir akşamla Ramazan ayının ilk iftarını yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde İlk İftar Topu Patladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement