Beylikdüzü'nde Erkek Öğrenci Yurdu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde Erkek Öğrenci Yurdu Açıldı

Beylikdüzü\'nde Erkek Öğrenci Yurdu Açıldı

İstanbul Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği tarafından Beylikdüzü'nde Emir Sultan Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu açıldı.

30.05.2013 18:00

İstanbul Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği tarafından Beylikdüzü'nde Emir Sultan Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu açıldı. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol yurtların okulların başarısını arttırmak için önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

İstanbul Beylikdüzü'nde İstanbul Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği tarafından Emir Sultan Orta Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu açıldı. Yurdun açılışına Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde yurt öğrencileri tarafından okunan ilahi ve şiirler büyük beğeni topladı.

İstanbul Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği Başkanı Ali Kara, yurdun ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla açıldığını belirterek, "2006 yılında Fatih'te kurulan derneğimiz 'en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır' sloganıyla yola çıkmıştır. Hem ilköğretim çağındaki gençlerimize hem de ihtiyaç sahibi gençlerimize destek olmayı gaye edinmiştir. Şuan hizmete açacağımız Emir Sultan Öğrenci Yurdu 50 kişilik kapasiteye sahiptir. Öncelikle İmam Hatip Liseli öğrencilere hizmet vermeyi amaçladığımız yurdumuzda diğer liselerde okuyan öğrencilerde yararlanabilecek. Yurdumuzda ihtiyaç sahibi zeki çalışkan ve güzel ahlaklı öğrencilerin kalmasını hedefliyoruz" dedi.

'Emir Sultan' isminin gençlerin aydınlığa çıkmasında büyük bir öneme sahip olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, "Eğitim ordusuna yapılan her yatırım iyi bir şey güzel bir şeydir. Bugün iyilik ve güzellikleri beraber yaşıyoruz. Emir Sultan Buhara'dan Bursa'ya göç eden bir ailenin evladıdır. Emir Sultan büyük Sultan Yıldırım Beyazıt Han'ın damadıdır. Türk dünyasının fikir ve düşünce anlamında çok önemli bir insanıdır. Ben beni ziyaret ettiklerinde de söylemiştim şimdide söylüyorum bu ismi verenlerden sebep olanlardan Allah razı olsun. Çünkü bu isim irfan ordusundaki evlatlarımızın aydınlığa çıkmasında başarılı olmalarında önemli bir isim olacaktır" diye konuştu.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ise geleceğe ışık tutacak öğrenci yetiştirme anlamında çok önemli bir hizmet yapıldığını belirterek, "Burada yaklaşık 50 öğrencimize barınma hizmeti verilecek. İnsanlığa ışık tutacak yol gösterecek öğrencilerimizi yetiştirmek adına gerçekten güzel bir adım atılmış. Başlangıçtan bu yana emeği geçen hizmeti olan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Hepimiz devletimiz hükümetimiz yerel yönetimlerimiz sivil toplum örgütlerimiz bu hizmete aracılık etmiş. Bizde Beylikdüzü Belediyesi olarak her manada Beylikdüzü'nü daha iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz. Eğitimde İstanbul da 39 ilçe içerisinde Beylikdüzü ilk 5'in içerisinde yer alıyor" dedi.

Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ise yurtların okulların başarısını arttırmak için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Yurtlarımız daha iyi eğitim adına okullarımızın başarısını verimini arttıracak yatırımlar olarak önem arz ediyor. Her şeyi devletten bekleme olayı

bitti. Allah razı olsun

hayırseverlerden birçok konuda olduğu gibi okul yapan insanlar gibi böylesine derneklerle müştereken böyle destek kurumları da hazırlıyorlar. Yurtlar da bakıldığında devletimizin görevi ama bu işbirliği içerisinde güzel hizmetlerle hayırseverlerimiz tarafından yapılıyor. Bu itibarla bunlar önem arz ediyor ve anlam ifade ediyorlar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde Erkek Öğrenci Yurdu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement