Beşiktaşlılar Umut İçin Seferber Oldu - Son Dakika
Güncel

Beşiktaşlılar Umut İçin Seferber Oldu

Beşiktaşlılar Umut İçin Seferber Oldu

Akdeniz Beşiktaşlılar Futbol Okulu sporcuları, MDS (kemik iliğinin yeterince sağlıklı kan hücresi üretmemesi) hastalığına yakalanan 3.5 yaşındaki Umut Yunus Emrem için 'Umutlar tükenmeden, Umut'a bir umut ol' pankartı açıp, gökyüzüne balon bıraktı.

04.03.2014 11:40

Akdeniz Beşiktaşlılar Futbol Okulu sporcuları, MDS (kemik iliğinin yeterince sağlıklı kan hücresi üretmemesi) hastalığına yakalanan 3.5 yaşındaki Umut Yunus Emrem için 'Umutlar tükenmeden, Umut'a bir umut ol' pankartı açıp, gökyüzüne balon bıraktı.

Amaçlarının ilik bekleyen hastalara dikkat çekmek olduğunu söyleyen Beşiktaşlılar, kan bağışı yapıp herkesi gönüllü donör olmaya çağırdı.

Akdeniz Beşiktaşlılar Derneği üyeleri ve Akdeniz Beşiktaşlılar Futbol Spor Okulu sporcuları, ilik nakli için bekleyen hastalara dikkat çekmek ve Özel Medical Park Hastanesi'nde ilik nakli olan Umut Emrem'e destek için bir araya geldi. Sporcularla etkinliğe katılan, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Akdeniz Beşiktaşlılar Dernek Başkanı Emre Selçuk ve oğlu Umut Yunus Emrem'e iliğini veren Ümit Emrem, 'Türkiye'de ilik bekleyen hastaların en kısa sürede nakil yapılarak sağlığına kavuşması için, evrene pozitif dileklerimizi yaymak dileğiyle gökyüzüne balon saldık dedi.

770 HASTA İLİK BEKLİYOR

Türkiye genelinde 770 hastanın ilik nakli için beklediğini ve bunun 500'ünün çocuk olduğunu söyleyen Ümit Emrem, '14 gün önce benden ilik nakli yapıldı. 28'inci günün sonunda nakledilen iliğin tutup tutmadığı belli olacak. Tutarsa önümüzde iki yıllık süreç başlayacak. Henüz nakledilen iliğin tutup tutmadığını bilmiyoruz. Umut'un tüm ilik bekleyenlere umut olmasını diliyorum diye konuştu.

TÜM BEŞİKTAŞLILAR DONÖR OLACAK

Akdeniz Beşiktaşlılar Dernek Başkanı Emre Selçuk ise Umut iyi bir Beşiktaş taraftarı, ancak bundan da önemlisi bizi umut olarak görmesi. Biz de umutlarını boşa çıkarmayıp kanımızla canımızla yanında olacağız. Kan bağışı yapıp donör olacağız. Amacımız Umut ve Umut gibi ilik bekleyen hastaların sağlığına kavuşması. Burada ilik bağışına dikkat çekmek istiyoruz. Projemizin çığ gibi büyümesi için çalışıp ilik bağışını artıracağız. Beşiktaşlılar olarak herkesi ilik bağışçısı olmaya davet ediyoruz diye konuştu.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Akdeniz Beşiktaşlılar Futbol Okulu'ndaki etkinliğe destek veren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen de 'İşte tam da sözün bittiği yerdeyiz. Söz konusu evlatlarımız olduğunda boğazımız düğümlenir. Konuşmakta zorluk çekeriz, az önce konuşmakta zorlanan boğazı düğüm düğüm olan baba Ümit Emrem gibi. Evladı için iliğini verdi, onu yaşatabilmek için çaba gösterdi. Umut bizim moral gücümüzle sağlığına kavuşacak. Hepimiz gönüllü donör olmalıyız. İlik bağışını teşvik için çalışmalıyız. Bu tür organizasyonların içinde olmak ve ilik bağışçısı olmak için bir an bile tereddüt etmemeliyiz. Umut'un hayalleri ve Umut gibi sağlığına kavuşmayı bekleyenlerin hayali için balonları uçuruyoruz dedi.

İLİĞİNİ VERİP OĞLUNU YAŞATIYOR

Nadir görülen MDS hastalığına yakalanan Umut Yunus Emrem için Belçika'da bulunan 6'da 5 uyumlu kemik iliğinin naklinin uygun görülmemesi üzerine arayışa geçen Ümit Emrem, 10'da 7 uyumlu olduğu tespit edilen kendi iliğini vererek oğlunu yaşatmaya çalışıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaşlılar Umut İçin Seferber Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement