Beşiktaş'ta Engelsiz Yaşam Festivali - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'ta Engelsiz Yaşam Festivali

Beşiktaş\'ta Engelsiz Yaşam Festivali

Beşiktaş Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Günü kapsamında ’Engelsiz Yaşam Festivali’ düzenlendi.

02.12.2015 15:20

Beşiktaş Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Günü kapsamında 'Engelsiz Yaşam Festivali' düzenlendi. Renkli görüntülerin sahne olduğu festivalde, kolları olmadığı için ayaklarıyla resim yapan 29 yaşındaki Ayşe Işık'ın resim sergisi yoğun ilgi gördü.

Beşiktaş Belediyesi tarafından Dünya Engelliler Günü kapsamında bugün Barbaros Meydanı'nda Engelsiz Yaşam Festivali düzenlendi. Çok sayıda engelli vatandaşın katıldığı festival renkli görüntülere sahne oldu. Görme engelli bazı vatandaşlar satranç oynarken, yürüme engelli vatandaşlar da masa tenisi oynadı. Görme engelli bir vatandaşın kabartma kitabından İstiklal Marşı okuması büyük ilgi gördü.

AYAKLARIYLA RESİM YAPAN GENÇ KADINA YOĞUN İLGİ

Öte yandan, festival kapsamında bir de resim sergisi düzenlendi. Kolları olmadığı için ayaklarıyla resim yapan 29 yaşındaki Ayşe Işık'ın sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 5 yaşında buğday öğütme makinesine ellerini kaptırdığını belirten Ayşe Işık, "Babamlar makineyle iş yapıyorlardı, ben de çocuk olduğum için oyun sandım. Sonrasında kollarımı kaybettim. Daha sonra annem bir gün evde yokken, tüm gün aç kaldım. O zamandan sonra annem bana ayaklarımı kullanmayı öğretti. Sonrasında her ihtiyacımı ayaklarımla yaptım. 10 yıldır resimle uğraşıyorum. Çocukken okulda da çok seviyordum. Çocukluktan bu yana sevdiğim resim sanatını 10 yıl önce başlayarak defalarca da sergi açtım. Herkesten farklı olarak resim yapmak farklı bir duygu ve ilgi de çekiyor. Bazıları da görmeden, inanmıyorlar. Eskiden zorlanıyordum ama şimdi zorlanmıyorum, zor bir sanat. Şimdi zorlanmıyorum resimlerim sergilerde de ilgi görüyor. Diğer engellilerin de üretken olmalarını isterim. Toplumla da iç içe olmalarını istiyorum. Aslında biz diğerlerinden farklı değiliz. Hatta diğerleri bizden daha engelli diyebilirim. Resme başlamamı ve kopmamamı aileme borçluyum" dedi.

Festivalin başlamasının ardından sahneye çıkan bir grup engelli, vatandaşlara müzik dinletisi sundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement