Berlin Şehitlik Camisi Yakılmak İstendi - Son Dakika
Güncel

Berlin Şehitlik Camisi Yakılmak İstendi

Berlin Şehitlik Camisi Yakılmak İstendi

Berlin Şehitlik Camisi Dün Gece Kimliği Henüz Belirlenemeyen Şahıs ya da Şahıslarca Yakılmak İstendi.

20.11.2010 01:38

Berlin Şehitlik Camisi dün gece kimliği henüz belirlenemeyen şahıs ya da şahıslarca yakılmak istendi.

Berlin'de yaşayan Türkler için çok önemli bir konumda olan Berlin Şehitlik Camisine dördüncü kez yakma girişiminde bulunuldu.

Önceki yakma girişimlerinde başarısız olan saldırganlar bu kez işi sağlama almak isteyerek beraberlerinde getirdikleri içi gaz dolu tüpü caminin arka kısmındaki pencerenin önünde yakıp kaçtı.

Sabah erken saatlerde camiyi açmak için gelen görevli Yusuf Yılmaz kamera alarmlarında bir ikaz görünce caminin etrafını kontrol etti. Yılmaz, daha önce üç kez yangın çıkarılmak istenilen arka taraftaki cenaze yıkama bölümü penceresine geldiğinde yanan bir tüp ve alev almış pencere çerçevesiyle karşılaştı. Hemen tüpü oradan uzaklaştıran ve kendi imkanlarıyla yangını söndüren Yılmaz, daha sonra polisi ve cami idaresini durumdan haberdar etti.

Bunun talihsiz bir olay olduğunu söyleyen Şehitlik Cami dernek başkanı Yavuz Selim Akgül, daha önce caminin 3 kez kundaklanmak istendiğini ve bunun arka planında ne olduğunu bilmediklerini belirtti. Polisin yanar şekilde pencere önüne bırakılan tüpgazı ve tüpgazın taşındığı elarabasını götürdüğünü kaydeden Akgül, parmak izi ve DNA tesbiti yapılarak belki bu sefer saldırganın ya da saldırganların yakalanabileceği umudunu taşıdıklarını söyledi.

Cami çalışanı Yusuf Yılmaz ise, sabah namazı için camiyi açmaya geldiğinde yangını tesbit ettiğini ve tüpgazı uzaklaştırarak yangını kendi imkanlarıyla söndürdüğünü belirtti. Her dört kundaklama girişiminin de aynı noktadan olduğunu vurgulayan Yılmaz, bunun planlı bir eylem olduğunu düşündüğünü belirtti. Yılmaz, ?Tüpü bir ele arabasıyla taşımışlar. Morgun penceresinin önünde ateşe verip kaçmışlar ve kaçarken de el arabasını ve muhtemelen içinde yanıcı madde olan bir şişeyi geride bırakmışlar. Yangını her seferinde aynı yerde çıkarmaya çalışıyorlar. Cenaze yıkama odasının kapısını açtığımda içerisi duman dolmuştu ve yanık kokusu geliyordu. Kim neden yaptı hiçbir fikrimiz yok? dedi.

Caminin şimdiye kadar hiçbir tehdit almadığının altını çizen yetkililer, Şehitlik Camisi ve derneğinin kamuoyuna açık bir kuruluş olduğunu, senede birkaç kez açık kapı günü düzenlediklerini, hrıstiyan ve yahudi cemaatleriyle de karşılıklı iyi ilişkiler içerisinde olduklarını söylediler.

Olayı çok yönlü araştıran Berlin polisi ise yangını tesbit ederek söndüren görevli Yusuf Yılmaz'ın yanan tüpü pencere önünden uzaklaştırarak tehlikeli bir girişimde bulunduğunu ve tüpün patlaması halinde kötü sonuçlar doğabileceğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin Şehitlik Camisi Yakılmak İstendi - Son Dakika


Advertisement