Berlin Büyükelçisi Regensburg'da - Son Dakika
Güncel

Berlin Büyükelçisi Regensburg'da

Berlin Büyükelçisi Regensburg\'da

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Kuzey Bavyera'da bulunan Regensburg'u ziyaret etti.

20.09.2012 10:40  Güncelleme: 12:34

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, eyalet gezisi kapsamında ilk önce Kuzey Bavyera'da bulunan Regensburg'u ziyaret etti. Çocukluğunun geçtiği kente gelen Karslıoğlu, önce Regensburg Ticaret ve Sanayi odası ilgilileri ile bir toplantı yaptı. Toplantıda iki ülke arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi konuşuldu. Karslıoğlu, daha sonra Belediye ve ünlü otomobil firması BMW'yi ziyaret etti.

Karslıoğlu son olarak babası Dr. Erdoğan Karslıoğlu'nun 1978 yılında kurucusu olduğu Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı merkez camisine geldi. Karslıoğlu ve beraberindeki Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil'i, DİTİB Başkanı Ercüment Baysal ve idare heyeti dışarıda karşıladı.

Büyükelçi Hüseyin Karslıoğlu burada yaptığı konuşmada, çocukluğunun geçtiği Regensburg'a gelmekten ve babasının kurduğu camiyi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Karslıoğlu, aralarında çok sayıda bayan üyenin de bulunduğu topluluğa hitaben bir konuşma yaptı. Büyükelçi gençlere sahip çıkılmasını,onların spor ve diğer etkinliklere yönlendirilmesini istedi. Alman vatandaşlığına geçilmesini de tavsiye eden Büyükelçi, siyasi partilere girilmesini ve çalışmalar yapılmasının önemine işaret etti. Uyum konusuna da değinen Karslıoğlu ? Uyum sağlamaya evet, ama kültürümüzden bir şey kaybetmeden dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin Büyükelçisi Regensburg'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement