Berlin Başbakanından Süpriz Karar: Ayrılıyorum - Son Dakika
Güncel

Berlin Başbakanından Süpriz Karar: Ayrılıyorum

Berlin Başbakanından Süpriz Karar: Ayrılıyorum

Alman televizyonları Wowereit'in açıklamasını ilk haber olarak yayınladı.

27.08.2014 11:22

Alman televizyonları Wowereit'in açıklamasını ilk haber olarak yayınladı. 2011 yılı sonbaharında Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Hıristiyan Demokrat Birlik'ten (CDU) oluşan bir koalisyona başbakan olarak yeniden seçilen Klaus Wowereit, iki yıl sonra sona erecek görevini bu yılı sonunda bırakacağını söyledi. Almanya'da Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit, görevi bırakma kararını partisi Sosyal Demokrat Parti'ye bile haber vermediğini anlatırken "Kendi isteğimle gidiyorum" diye konuştu.

Başbakan Wowereit 40 yıldan bu yana politikanın içinde olduğunu zor bir karar verdiğini belirtirken, istifa kararının arkasında 27 milyon yolcu kapasiteli Berlin Brandenburg Havalimanı'nın bir türlü tamamlanamaması ve açılışın bugüne kadar 4 kez ertelenmesinin bulunduğu değerlendirmeleri yapıldı.2015'ten itibaren kendisine daha fazla zaman ayıracağını ifade eden, temizlikçi bir annenin çocuğu olduğu belirtilen Wowereit'ın yerine Jahn Stöss'ün getirilmesi bekleniyor.

SPD'li Klaus Wowereit, 2001 yılında Berlin'e hükümet eden belediye başkanlığı görevine talip olurken "Eşcinselim ve bu da iyi bir şey" demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin Başbakanından Süpriz Karar: Ayrılıyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement