Bergama'ya Mesleki Çıraklık Yurdu İsteniyor - Son Dakika
Güncel

Bergama'ya Mesleki Çıraklık Yurdu İsteniyor

Bergama\'ya Mesleki Çıraklık Yurdu İsteniyor

AK Parti ilçe Başkanı Raşit Ürper'den ilçenin en büyük sorunlarından biri olan Mesleki Çıraklık Eğitim Yurdu yapılması istendi.

06.12.2012 14:15  Güncelleme: 14:19

AK Parti Bergama ilçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri ve ilçe Başkanı Raşit Ürper, dün de Bergama Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünü ziyaret ederek burada Okul müdürü Rahim Şimşek öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim sorunları hakkında bilgi aldı.

Bergama Sanayisinde çıraklık mesleğinin yok olma dercesine geldiğinin ifade edildiği görüşmede okul yetkilileri, buna en büyük etkenin okulla ilişkisini kesen çocukların kalacakları bir yer olmamasının neden olduğunu açıkladırlar. Çırak yetiştirmek ve meslek öğrenmek amacıyla özellikle köylerden ilçeye gelmek isteyen öğrencilerin barınma sorunuyla karşılaştıklarını ifade eden eğitimciler, buna çözüm olarak ilçe de büyük bir eksiklik olarak görülen mesleki çıraklık yurdu yapılmasının yararlı olacağı ifade ederek Ürper'den yardım istediler.

AK Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper ise açıklamasında köylerden ilçeye gelerek değişik mesleklerde yetişmek üzere çalışarak meslek öğrenmek isteyen çocukların barınacak kalabilecekleri bir yerlerinin olmaması gerçekten çok üzücü bir olay. Fakat bunun için çözüm bulmak zor bir iş değil. Yurt isteğinin gerçekleşmesi için belli prosedürler gerekiyor. Çıraklık mesleğine talep fazlalığına göre yurt yapımı düşünülebilir. Ancak bundan önce yapılması gereken en önemli iş meslek odalarıyla irtibata geçerek bir apartman dairesi yurda dönüştürülerek acil çözüm bulmak gerekir. meslek Odalarımızın da böyle bir görüşme talebine hayır diyeceklerini sanmıyorum" dedi.

114 köyü bulunan ilçede yaklaşık 80 dolayında çıraklık statüsünde ki çocukların iş yerlerinin çatı katlarında perişan bir yaşam sürerek meslek öğrenmeye çalıştıklarını da ifade eden eğitimciler, bu sayının iki sanayisi sitesi bulunan Bergama'da daha da artabilir diyerek acilen mesleki çıraklık yurdunun yapılmasının şart olduğunu ifade ettiler.

Genç Gazetecilerle İlçe Sorunları Tartışıldı

Mesleki Eğitim Merkezinde Temel Gazetecilik kursu eğitimi gören gazeteci adayı kursiyerleri de sınıflarında ziyaret eden Ak Parti İlçe Başkanı Raşit Ürper, burada ise geleceğin gazetecileriyle ilçe sorunları hakkında görüşmelerde bulundu. Gazeteci adayı kursiyerlerin en önemli sorunlardan biri olan "Bergama'ya TOKİ neden gelmiyor?" sorusuna ise sanırım haltan talep gelmediği için" şeklinde yanıt verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bergama'ya Mesleki Çıraklık Yurdu İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement