Berat Mesajları: "Ramazan'ın Müjdecisi Berat Gecesi Esenlik Getirsin!" - Son Dakika
Güncel

Berat Mesajları: "Ramazan'ın Müjdecisi Berat Gecesi Esenlik Getirsin!"

Berat Mesajları: "Ramazan\'ın Müjdecisi Berat Gecesi Esenlik Getirsin!"

Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Tüm Sağlık-Sen sendikası başkanları Berat Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili'nin kurtuluşa vesile olacak bir zaman dilimi olduğunu...

22.06.2013 13:52

Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Tüm Sağlık-Sen sendikası başkanları Berat Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili'nin kurtuluşa vesile olacak bir zaman dilimi olduğunu belirterek, "Berat, hastalıklardan, borçlardan, suç ve cezalardan kurtuluş demektir. Milletimizin büyük bir heyecanla, sevinç ve huzurla kutladığı önemli gecelerden bir tanesidir" dedi.

Berat Gecesinin Mübarek Ramazan ayının müjdecisi olduğunu belirten Ünal "Bu mübarek geceler hayatın karmaşasına dalan insanlara bir çıkış yoludur. Yüce Allah'a (cc) kulluğun tadına varılmasını, O'ndan af ve mağfiret dilenmesini ve yeniden doğmuş gibi olabilmenin çabası ve gayreti içerisinde olmak için bu gecenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini" şeklinde konuştu.

Ünal bu gecenin yeni bir başlangıca, kutlu bir fırsata çevrilebilmesi gerektiğini belirterek "Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed'in (sas) dua ettiği gibi bizler de; "Allah'ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana iltica ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim' diyerek yalvarmalıyız" isteğinde bulundu.

-TÜM SAĞLI-SEN'İN MESAJI-

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün de mesajında, Berat Kandili'nin tövbe ederek, yanlış yoldan dönmek, günahların kalpte bıraktığı kirlilikten arınmak, ilahi affa ve rahmete ulaşmak, kendine çeki düzen verip iyiye ve güzele yönelmek isteyenlerin önüne açılmış bir fırsat kapısı olduğunu belirtti.

23 Haziran Pazar gününü Pazartesi'ye bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu hatırlatan Erözgün, sözlerine şöyle devam etti:

"Yüce Allah'ın sınırsız af, merhamet, yardım ve bereketine vesile olan, Ramazan ayının habercisi mübarek Berat kandiline erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen Berat Gecesi, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı'nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kere daha hatırlatır. Bu tür gün ve geceler, dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Bu geceler, kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Yaradan'ın rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Berat Mesajları: 'Ramazan'ın Müjdecisi Berat Gecesi Esenlik Getirsin!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement