Bellinck: Avrupa Birliği 2018'de Çöker - Son Dakika
Güncel

Bellinck: Avrupa Birliği 2018'de Çöker

Bellinck: Avrupa Birliği 2018\'de Çöker

Belçikalı Tiyatro Direktörü Thomas Bellinck, Avrupa Birliği'nin bu şekilde devam ettiği taktirde 2018'de çökeceğini öne sürdü.

23.10.2013 12:43  Güncelleme: 13:39

Krizin yaralarını sarmaya çalışan Avrupa'nın hala çöküş ihtimali tartışılıyor. Konuya ilişkin bir çok ağızdan gelen yorumlara bir yenisi daha eklendi.

"İKİSİNİN ARASINDA SIKIŞTIK KALDIK"

Bloomberg'in haberine göre, Belçikalı Tiyatro Direktörü Thomas Bellinck, Avrupa Birliği'nin çöküş tarihi verdi: 2018. 30 yaşındaki Bellinck, birliği savunacak ulusal politikacılara ihtiyaç olduğunu kaydederek ya sahip çıkmalarını ya da yapmak istemediklerini itiraf etmeleri gerektiğini söyledi. Bellinck,' mevcut durumda ikisinin arasındayız' diye konuştu.

"ÇÖKÜŞ, DÜŞÜŞ, RÖNESANS"

Eski Avrupa Komisyonu Başkanı Romano Prodi, durumu kolay incinebilir olarak nitelendirirken Avrupa'nın ortadan kalkma ya da parçalanmasının gerçek olmadığını ifade etti. Prodi, Avrupa Birliği'nin üç alternatifini çöküş, yavaş düşüş ya da rönesans olarak tanımladı.

"AVRUPA ULUSALLAŞIYOR"

Avrupa Birliği Parlamentosu Eski Danışmanı Elina Viilup,' Avrupa'da gördüğümüz politikada birleşme yerine politikanın ulusallaşması' diye konuştu.

"AVRUPA DENGEDEN ÇOK UZAK"

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada Soros Fon Yönetimi'nin başkanı George Soros, euro krizinin aşılmış olabileceğini, ancak Avrupa'nın hâlen riskli bölgede olduğunu savundu. Soros, krizden çıkan sistemin, henüz tatmin edici seviyelerden çok uzakta olduğunu söyleyerek, 'Denge durumundan çok uzak diyorum. Euro krizi, Avrupa Birliği'ni ilk hâlinden çok farklı bir şeye dönüştürdü' dedi.

Euro Bölgesi'nin 2013 yılında yüzde 0,4 oranında daralması bekleniyor. PEW Araştırma Merkezi, Mayıs ayında Avrupa Birliği'ni' Avrupa'nın yeni hasta adamı' olarak tanımlamıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bellinck: Avrupa Birliği 2018'de Çöker - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement