Belediyenin Başarılı Kadın Çalışanları - Son Dakika
Güncel

Belediyenin Başarılı Kadın Çalışanları

Belediyenin Başarılı Kadın Çalışanları

Lüleburgaz Belediyesindeki 16 şube müdüründen 9'u kadın Belediye Başkanı Halebak: "Kadınlara bir görev verdiğinizde yerine getirene kadar mücadele ediyor. Bu yüzden kadın personelimizden çok ...

21.10.2013 12:23

ÖZGÜN TİRAN - YILMAZ ORUÇ - Lüleburgaz Belediyesindeki 16 şube müdüründen 9'u, azimle çalışarak yükselen kadınlardan oluşuyor.

Belediye Başkanı Emin Halebak,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların erkeklere göre daha başarılı, çalışkan ve özverili olduklarını söyledi.

Belediyenin başarısının arkasında kadınların olduğunu belirten Halebak, şöyle konuştu:

"Belediye olarak erkeklere ya da kadınlara ağırlık veriyoruz diye bir şey söz konusu olamaz. Böyle bir ayrım yapılmasını da doğru bulmam. Lüleburgaz Belediyesinde yıllardan beri çalışan personelimiz var. 16 şube müdürümüzden 9'u kadın. Personelimiz görevde yükselme programlarıyla sınavlara giriyor, şube müdürlüklerine, şefliklere yükseliyorlar. Belediye Başkan Yardımcılığı görevini de Kevser Özkan sürdürüyor."

Halebak, erkeklere bir görev verildiğinde bir kere denediğini, olmuyorsa bıraktığını, kadınların ise verilen görevi yerine getirene kadar mücadele ettiğini vurguladı. Kadın personellerinden çok memnun olduklarını dile getiren Halebak, şöyle devam etti:

"Kadın müdürlerimiz çok başarılılar. Belediye başkanlarının mutlaka kadın olması gerektiğini düşünüyor ve artık Lüleburgaz'da da bir kadın belediye başkanı olması gerektiğini ısrarla söylüyorum. Bir kadın belediye başkanı adayı olursa, seve seve arkasından yürüyeceğimi peşinen deklare ediyorum."

-"Kadınlar cesur yürekli olmalı"

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Kevser Özkan da iş dünyasında kadınların zorluklar karşısında, cesur ve yürekli olmaları gerektiğini söyledi.

Yıllardır iş hayatında olduğunu, 27 yıldır da Lüleburgaz Belediyesinde görev yaptığını belirten Özkan, şöyle konuştu:

"Bir kadın olarak tüm kademelerde görev yaparak belediye başkan yardımcılığı görevine yükseldim. İş dünyasında kadın olarak var olmak gerçekten çok ciddi sıkıntıları da içerisinde barındıran bir durum. İstenirse ve emek verilirse başarılmayacak hiçbir şey yok.

Son 15 yıldır Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak'ın kadınları desteklemesiyle, kadın çalışan sayısı çok ciddi boyuta ulaştı. Şube müdürlüklerinde kadın sayısı arttı. Kadın olarak iş dünyasında var olmak istiyorsak erkeklerden geri durmamalıyız."

İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürü Dilek Çetin Çivi ise kadınların erkeklere göre kurallara ve verilen görevlere daha hassasiyetle yaklaştıklarına işaret etti.

Küçük ayrıntılara dahi önem verdiklerini belirten Çivi, kadın olarak iş hayatında var olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediyenin Başarılı Kadın Çalışanları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement