Belediyelerin Önemi Her Geçen Gün Artırmaktadır - Son Dakika
Güncel

Belediyelerin Önemi Her Geçen Gün Artırmaktadır

Belediyelerin Önemi Her Geçen Gün Artırmaktadır

Ak Parti Yıldırım Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Emin Tutan hızla artan nüfusun "Yerel yönetimlerin önemini her geçen gün artırmaktadır" dedi.

21.11.2013 13:50

Aday adaylığı çalışmalarını Yıldırımın mahallelerinde sürdüren Mehmet Emin Tutan vatandaşlarla yaptığı sohbette "Belediyelerimiz bütün ülkelerde kamu yönetiminin önemli ve vazgeçilmez birimleri haline gelmiştir, bu birimler bir yandan halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, temizlik, kanalizasyon, çöp toplama, ulaşım gibi hizmetleri sunarlarken, diğer taraftan ülke kalkınması açısından büyük öneme sahip olan eğitim, sağlık ve altyapı gibi pek çok önemli görevi de yerine getirmektedirler." dedi.

Tutan hızlı kentleşme, nüfus artısı ve göç sonucu kentli nüfusun artan hizmet taleplerinin yanı sıra teknolojik gelişme ile ortaya çıkan nüfusun yeni hizmet talepleri de yerel yönetimlerce karşılanmaktadır. Bu durum, yerel yönetimlerin önemini her geçen gün artırmaktadır. Dünya genelinde hizmetlerin yerinden ve halka en yakın yönetim birimlerince yerine getirilmesi görüşünün yaygınlık kazanması da, yerel yönetimlerin önemini giderek artırmaktadır. Bugün yerel yönetimler, kamusal mal ve hizmet sunumu ile kaynak kullanımında etkinliğin sağlanması, işlem maliyetlerinin azaltılması, kamu sektöründe üretilen mal ve hizmetlerin yerel halkın tercihlerine uygun olması gibi nedenlerle oldukça önem taşıyan birimlerdir, Yıldırım ilçemizin de hızla artan nüfusuyla birlikte Belediyeden beklentileri de normal hizmetlerin dışına çıkmıştır. Kanalizasyon, yol sağlık ve eğitim gibi hizmetler zaten yapılması gerekenlerdir artık bu işlerin dışında da projeleri gerçekleştirmek zorundayız dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyelerin Önemi Her Geçen Gün Artırmaktadır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement