Belediyeden Kapalı Şeker'e Teşvik - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Kapalı Şeker'e Teşvik

Belediyeden Kapalı Şeker\'e Teşvik

M.Ruhi Yılmaz kapalı küp şeker'e teşvik için Dursunbey'de bulunan kahvelere sargılı küp şeker hediye etti.

13.01.2012 10:05

Dursunbey'de geçen yıl Belediye kararı ile Tüm kahvelere beyan edilen sargılı küp şeker kullanımı zorunluluğu ilk meyvelerini vermeye başladı. Temizlik ve hijyen açısından oldukça kullanışlı olan sargılı küp şeker Dursunbey'de bulunan kahvehanelerin hemen hemen tamamına yakınında kullanılmaya başlamışken bazı yerlerde ise henüz kullanılmadığı zabıta ekiplerince tespit edildi. Bu kapsamda harekete geçen Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz geçtiğimiz günlerde zabıta ekiplerine talimat vererek Dursunbey'de bulunan bütün kahvehanelere sargılı küp şeker yolladı. Sargılı küp şeker kullanımını teşvik etmek için kahvehanelere yollanan küp şekerler kahvecileri sevindirirken kahveciler uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz'da çarşıda kahve işletmeciliği yapan Hasan Karadeniz isimli esnafı dükkanında zabıta ve Basın Mensupları ile birlikte ziyaret ederek sargılı küp şeker kullanıp kullanmadığı hakkında bilgi aldı. Esnafın sargılı küp şeker kullanması başkanı sevindirirken başkan Yılmaz yanında getirdiği sargılı küp şekerleri bu esnafa hediye etti. Kahveciye şeker takdim eden Başkan Yılmaz daha sonra şunları söyledi. "Belediyemizin geçtiğimiz yıl Dursunbey'de kahveci esnafımıza yönelik olarak başlattığı, Belediye encümenimizin domuz gribi salgınına tedbir amacı ile karar aldığı uygulamamız halkımıza hijyenik şartlarda çay içme olanağı sağladı.

Bu salgın hastalığa bir tedbir olmak amacı ile açıkta satılan şekerlerin kâğıtlı olarak satılması ve bu şekilde hizmet verilmesi açısından Belediye olarak bu kararı aldık. Bu uygulama esnafımıza israfı önleme açısından kolaylık sağlarken, halkımızı hijyenik olarak boğazından geçen, sağlığını ilgilendiren şeylere karşı da bilinçlendirmek istedik. Dursunbey'de 50'den fazla kahve vardır bunların çoğu bu uygulamaya uyum sağladı. Birkaç esnaf bu duruma uymasa da onlara hediye şeker verip bu uygulamaya uymasını teşvik ediyoruz." dedi. Başkan konuşmasının ardından basın mensupları ile çay söyleşisi yaparken bu uygulamanın denetimlerinin zabıta ekipleri tarafından sürdürüleceğini belirtti.

Belediyenin bu uygulaması Dursunbey'de oldukça beğeni toplarken kahvehane işletmecileri hediye olarak gönderilen şekerler için belediyeye teşekkürlerini sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyeden Kapalı Şeker'e Teşvik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement