Belediyeden Engelliler İçin Bir İlk Daha - Son Dakika
Güncel

Belediyeden Engelliler İçin Bir İlk Daha

Belediyeden Engelliler İçin Bir İlk Daha

Manisa Belediyesi, bedensel engelli vatandaşların akülü araçlarına yönelik kent içerisinde iki adet şarj makinesi monte etti.

08.03.2013 10:22

Şarj makinelerinin tanıtımında Manisa'yı engellilerle iç içe bir kent haline getirdiklerini belirten Başkan Ergün, "Manisa'yı engelli kenti yapacağız dedik ve bu kapsamdaki projelerimizi hayata geçirerek, ilkleri yaşadık. Önemli olan engelli kardeşlerimizin normal vatandaş gibi yaşayabilmeleridir." dedi.

Engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerine devam eden Manisa Belediyesi, bu kapsamda şehir merkezi içerisine iki adet akülü araç şarj makinesi monte etti. Manolya Meydanı'nda gerçekleştirilen makine tanıtımına Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Nursel Ustamehmetoğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz ve Funda Solak, Bedensel Engelliler Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Şarj makinelerine yönelik bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, Manisa Belediyesi olarak engelli vatandaşlara yönelik hizmetlere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bedensel engelli vatandaşlarımızın kullandığı araçlarının akülerinin bittiğini ve bu konuda mağdur oldukların tespit ettik. Engelli vatandaşlarımızın yolda kalmamaları adına iki adet şarj cihazları aldık. Makine üzerinde belediyemizin hizmetlerine yönelik tanıtımların yer alacağı bir ekran bulunmakta ve aynı anda 3 araç bu makineden şarj edilebilmektedir. Makinelerin pratik bir kullanımı var. İhtiyaç halinde bu sayıyı sayın Belediye Başkanımız'ın talimatı doğrultusunda arttıracağız. Kentimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Engelli Projelerine Devam

Manisa'daki engelli vatandaşlara yönelik projelere devam ettiklerini ve kentteki engelleri bir bir kaldırıyor olmalarının kendilerini olduğu kadar vatandaşları da mutlu ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ihtiyaç dahilinde makine sayısını arttıracaklarını belirtti. Başkan Ergün engellilere yönelik projeler hakkında şunları söyledi, "Geçtiğimiz aylarda engelli vatandaşlarımız için yaptığımız projelere bugün birini daha ekliyoruz. Bilindiği üzere 57 mahallemizin tümünde kaldırım rampalarını tamamladık. Görme engelliler için sesli sinyalizasyon sistemini hayata geçirerek, kaldırımlara hissedilebilir yürüyüş bantları monte ettik.

Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin kalbi olan geçtiğimiz yıl yenilediğimiz Kültür Merkezimiz'e engelli asansörü yaptık. Kısacası bu hizmetlerimizle onlar da artık normal vatandaşlar gibi kent içerisinde yaşayabiliyorlar. Bugün gene ihtiyaç kapsamında şarjları biten akülü araçlar için şarj makinesi aldık. Bir tanesi Manolya Meydanı'nda bir diğeri Beyaz Fil önüne olmak üzere iki makine engelli vatandaşlarımızın hizmetindedir. Manisa Belediyesi olarak yine bir ilke imza attığımızı düşünüyoruz. İnşallah bu şarj makinelerini ihtiyaç duyulan mahallelere monte ederek, eklemelerde bulunacağız. Kentimiz için, engelli kardeşlerimiz için hayırlı olsun. Manisamız'da huzur içerisinde yaşamalarını temenni ediyorum"

Belediye Bizim İçin İnce Düşünüyor

Manisa'da yaşayan engelli vatandaşların, projelerin bir bir hayata geçmesiyle beraber engellerinin kalktığını söyleyen Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ise Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün ince düşüncesinin takdire şayan olduğunu belirtti. Manisa'nın engelli kenti haline getirildiğini kaydeden Yıldız, "Hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e ne kadar teşekkür etsek az. Manisa'yı gerçekten yaşanabilir, engelli kenti yaptı. Artık şehir içinde çok rahat dolaşabiliyoruz.

Önceden bu kadar özgür değildik. O kadar ince düşünmüşler ki akülü araç kullananlar için şarj makinesi almışlar. Bizler başkanımızın emrindeki Ulaşım Hizmetleri ve Zabıta Müdürlüğümüz'ün desteklerini alarak, kentimizde rahat ediyoruz. Ayrıca engelli arkadaşlarımızın Çanakkale Şehitleri Anıtı'nı ziyaret edebilmeleri adına Manisa Belediyesi bizlere araç tahsis etti. O anlamda da çok mutluyuz. Bizler için yapılan tüm hizmetlerin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Konuşmanın sonrasında Yıldız, Başkan Ergün'e çiçek takdim ederek, günün anısına fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyeden Engelliler İçin Bir İlk Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement