Belediye Meclisi'nde Terör Lanetlendi - Son Dakika
Güncel

Belediye Meclisi'nde Terör Lanetlendi

Belediye Meclisi\'nde Terör Lanetlendi

Malatya Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi

05.09.2012 16:43

Malatya Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını 5 Eylül çarşamba günü gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında saat 14.00'de yapılan Belediye Meclis Toplantısı'nda gündem maddelerinin görüşülmesinden önce, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Artan terör olayları bizleri yasa boğuyor, meclisimizi yasa boğuyor. Terör olaylarını bir kez daha kınıyoruz, lanetliyoruz" dedi.

Terör olaylarının Türkiye'nin güçlenmesine ve bölgedeki artan etkinliğine hiçbir zaman engel olamayacağını vurgulayan Başkan Çakır, "Bize düşen millet olarak birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olmamızdır. Millet olarak bu bilinç içerisindeyiz. Bu vesileyle şehitlerimizi meclisimizde bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun…" şeklinde konuştu.

Gündem maddeleri görüşüldü

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan Meclis Toplantısı'nda, gündem dışı verilen teklifler görüşülerek, gündeme eklendi. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Meclis Toplantısı'nda; 2013 Mali Yılı Performans Programı hakkındaki teklif görüşülerek, program kabul edildi. Esenlik İmar İnş.Tic.Ltd.Şti.'nin sermaye artırımından dolayı belediye hissesinin artırılması kararlaştırıldı.

Gündem maddeleri arasında yer alan; inşaat yapılmak üzere kat karşılığı yapılan ihale sözleşmesi gereği Yeşiltepe'deki belediyeye kalacak olan 14 bağımsız bölümün satışı için Encümene yetki verildi.

Malatya Belediyesi'nce yaptırılan üst geçitlere şehitlerin isimlerinin verilmesi konusu ve T Plaka ile ilgili yönetmelikteki değişiklik talebi ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Ayrıca BM Nüfus Fonu ve BM Kalkınma Programı çerçevesinde yürütülmekte olan Kadın Dostu Kentler 2 projesi kapsamında ilgili kurumların yerel eşitlik birimi temsilcileriyle yapılan çalışmalar sonucunda Malatya için 3 yıllık olarak hazırlanan ve onaylanmış olan "Yerel Eşitlik Eylem Planı"nda belediye ile alakalı yükümlülüklerin görüşülüp karara bağlanması ise Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu raporu doğrultusunda çalışmaları devam ettiği için ertelendi.

İmar maddeleri

Gündemde bulunan imar maddelerini de görüşen Belediye Meclisi, bazı maddeleri karara bağlarken, bazı maddeleri imar komisyonuna havale etti.

Ekim ayı toplantısı

Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısını 3 Ekim 2012 çarşamba günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye Meclisi'nde Terör Lanetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement