Belediye Meclisi Dev Projelere Vize Verdi - Son Dakika
Güncel

Belediye Meclisi Dev Projelere Vize Verdi

Belediye Meclisi Dev Projelere Vize Verdi

Manisa Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi.

08.02.2012 14:32

Meclis'te Kent Parkı, Oto Terminal, Laleli Gençlik Merkezi, Adnan Menderes Spor Tesisleri ve KSS Köprülü Kavşağı projelerinin başlatılması için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yetki verildi.

Şubat ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, toplantı öncesi Meclis üyelerine Ocak ayında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Toplantıda bir bölümü Manisa'dan da geçecek olan hükümetin Hızlı Tren Projesi de gündeme geldi.

Konu ile ilgili söz alan CHP Grup Başkan vekili Hüseyin Erkenci, projeyle, Manisa'da birçok üst ve alt geçit yapılacağı duyumları aldıklarını, bunun olumsuzluk doğurabileceğini ifade etti. MHP Grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de, tüm meclis üyelerinin ortak bir çalışma yürüterek, projenin kenti ortadan ikiye bölmesinin önüne geçilebileceğini dile getirdi. Bunun üzerine AKP Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, konu ile ilgili detayları öğrenip, Meclis üyeleriyle paylaşacaklarının sözünü verdi.

Şehzadeler Mehteri DVD ile Tanıtılacak

Toplantıda MHP Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, Manisa Şehzadeler Mehteri için hazırladıkları tanıtım DVD'si ile ilgili bilgi verdi. İçerisinde 15 adet mehter marşının bulunduğunu belirten Köroğlu, kentin tanıtımı için bu DVD'lerin Türkiye genelinde ve yabancı konuklara dağıtılacağını söyledi. Yetenek Sizsiniz adlı yarışma programına da katıldıklarını ve yayının 11 Şubat Cumartesi günü gösterileceğini de belirten Köroğlu, bir öncekinden daha iyi bir şekilde hazırlandıklarını ve Manisa'yı daha iyi tanıttıklarına inandıklarını ifade etti.

CHP Projelere, AKP Asfalta 'Hayır' Dedi

Meclis'te Kent Parkı, Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı, Oto Terminal, bazı cadde ve sokakların asfaltlanması için 100 bin ton asfalt, Adnan Menderes Spor Tesisleri ve Laleli Gençlik Merkezi projelerinin hayata geçirilebilmesi için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e yetki verilmesi oylandı. AKP Grubu, Kent Park projesine çekimser, cadde ve sokakların asfaltlanması için 100 bin ton asfalt alınması işine ret oyu verirken; CHP Grubu da Küçük Sanayi Köprülü Kavşağı, Oto Terminal, bazı cadde ve sokakların asfaltlanması için 100 bin ton asfalt, Adnan Menderes Spor Tesisleri ve Laleli Gençlik Merkezi projelerine çekimser oyu kullandı. Geçtiğimiz sezonda 231 bin tonla asfalt rekoru kırıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çalışma başlatacakları 14 mahalle için de 150 bin ton asfaltlama yapacaklarını söyledi.

Belediye'den Mesir'e 500 Bin TL

Toplantıda, bu yıl 472. kez kutlanacak olan Uluslararası Mesir Festivali'ne Manisa Belediyesi'nce yapılacak olan destekle ilgili oylama yapıldı. Manisa Valiliği'nin Özel İdare kanalıyla 500 bin TL katkıda bulunduğunu belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi olarak kendilerinin de 500 bin TL katkı koymasını teklif etti. Madde, MHP, AKP, CHP ve Bağımsız üyelerinin tamamının oyunu alarak, oybirliğiyle kabul edildi.

Havadan İlaçlama Geliyor

Toplantıda Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün havadan ilaçlama ile ilgili teklifi de görüşüldü. Konu ile ilgili meclis üyelerine bilgi veren Manisa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ekrem Akkaya, haşere ile havadan mücadele edilmesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı'na müracaatta bulunmak üzere bu teklifi meclise getirdiklerini söyledi. Havadan ilaçlama yöntemiyle Manisa'da bir ilki gerçekleştireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli iznin alınmasıyla birlikte, çalışmaların başlayacağını kaydetti.

Rent a Car'lar Şehir Dışına Çıkacak

Rent a Car'ların şehir dışına alınması maddesi oy birliği ile kabul edilerek, araç kiralama işletmelerinin şehir içinden çıkartılarak şehir dışında galericiler sitesi gibi uygun bir alanda yeniden yapılandırılması karara bağlandı.

Yeni Arıtma Tesisi İçin Vize Alındı

Gündem maddeleri arasında yer alan Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi Yenileme İnşaatı İşi için Kredi Talebi, konusunda bilgi veren Başkan Ergün, "Manisa'nın en önemli projelerinden bir tanesi. Yaklaşık Manisa'nın mevcut arıtmasının kapasitesi 28 bin ton civarında. Ama Manisa'nın ihtiyacı da 55-60'a yaklaşmış durumda. Yani işin acı gerçeği, Manisa'nın atığının yarısı bugün arıtma tesislerinde arıtılamayıp, Gediz'e akıyor.

Yeni hazırlanan proje, Manisa'nın en az 25-30 yıllık ihtiyacını karşılayacak, 93 bin ton kapasiteli bir projedir. Bununla ilgili tüm çalışmaları da bitirdik. Bu proje Ankara'da İller Bankası Yönetim Kurulu'nun nihai kararına kaldı. İnşallah bu ay içerisinde olur yazısını diğer projelerimizle birlikte çıkardığımız takdirde, hemen bununla ilgili de açık ihale hazırlıklarına başlayacağız. İnşallah bu süreci Haziran ayına kadar bitirip, projenin startını verme düşüncesindeyiz. Tabi bu büyük bir proje. En az 2 yılı alacak bir süreç" dedi. AKP ve CHP Grubu Başkanları, projeye gerekli desteği vereceklerini ifade ettikten sonra, madde oybirliğiyle kabul edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye Meclisi Dev Projelere Vize Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement