Belbek Askeri Üssü'nde evlilik töreni gerçekleştirildi - - Son Dakika
Güncel

Belbek Askeri Üssü'nde evlilik töreni gerçekleştirildi -

Belbek Askeri Üssü\'nde evlilik töreni gerçekleştirildi -

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki Ukrayna'ya bağlı Belbek Askeri Üssü'nde görev yapan iki askerin düğünü yapıldı.

22.03.2014 19:28

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki Ukrayna'ya bağlı Belbek Askeri Üssü'nde görev yapan iki askerin düğünü yapıldı.

Kırım'daki Ukrayna'ya bağlı askeri kuvvetlerin içinde, Ukrayna askerlerinin teslim olmadığı ve bugüne kadar direndiği son üslerden biri olarak bilinen Belbek Askeri Üssü Komutanı Yuliy Mamçur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus tarafıyla hergün görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Mamçur, "Bizden silahlarımızı bırakmamızı ve üssü terketmemizi istiyorlar. Ama biz askeriz ve bize emir gelmedikçe askerlik görevimizi yerine getireceğiz. Bugün burada bir düğün törenimiz var. Birlikte görev yapan genç çiftimiz Alina ve İvan'ın düğün törenleri olacak. Biz de silah arkadaşları olarak onlara küçük bir kutlama hazırladık ve bu kutlamayla yaşanan bu zorlu günlerde askerlere bir nebze olsun moral verir düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Belbek Askeri Üssü'ne geçen yıl ağustos ayında Batı Ukrayna'nın Vinnitsya şehrinden birlikte geldikleri öğrenilen İvan İvanoviç ile Alina Vladimirova, şehirde bulunan nikah dairesinde imzalarını attıktan sonra birliklerine geri dönerek silah arkadaşlarının hazırladıkları kutlamaya katıldı.

Ukraynalı asker gelin Alina, birliğe girdiği andan itibaren ağlamaya başladı. Arkadaşlarına teşekkürlerini sunan çift, bu zorlu günlerde kendilerini düşünerek böyle bir hazırlık yapan silah arkadaşlarının tebrik ve hediyelerini kabul etti.

Damat İvan İvanoviç, hem hüzünlü hem de çok mutlu olduklarını ve arkadaşlarına minnettar olduklarını söyledi.

Rusya, Ukrayna ile arasındaki ikili anlaşmalar çerçevesinde Kırım yarımadasındaki deniz ve hava üslerinde binlerce asker bulunduruyor. 27 Şubat'tan bu yana yarımadaya yeni Rus ordu birlikleri sevkedilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belbek Askeri Üssü'nde evlilik töreni gerçekleştirildi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement