BDP'li İl Başkanı Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

BDP'li İl Başkanı Gözaltına Alındı

BDP\'li İl Başkanı Gözaltına Alındı

BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, jandarma tarafından evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

01.03.2012 13:15  Güncelleme: 09:12

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, jandarma tarafından evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, bu sabah saatlerinde jandarma tarafından düzenlenen KCK operasyonu kapsamında evinde gözaltına alındı. Evinde arama yapıldığı öğrenilen Yurtsever'in, sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

"SAYIN ÖCALAN" SORGUSUNDAN GEÇMİŞTİ

Halis Yurtsever hakkında bundan beş sene önce de bir soruşturma başlatılmıştı. O dönemde, daha sonra kapatılan Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Hatay İl Başkanlığı görevini yürüten Yurtsever hakkında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için "Sayın Öcalan" dediği gerekçesiyle Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

Yurtsever, parti binasında Halepçe katliamını protesto etmek amacıyla düzenlediği basın toplantısının ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından yeniden sağlık kontrolünden geçirilmesini istemişti.

Kürtçe ve Türkçe olarak yaptığı açıklamasında "Bu sağlık kontrolünün Türkiye için daha iyi olacağı" görüşünü savunan Yurtsever, konuşması sırasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için "Sayın Öcalan" deyince Hatay İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BDP'li İl Başkanı Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement