BDP İl Başkanından 'Siyah Bez Asın' Çağrısı - Son Dakika
Güncel

BDP İl Başkanından 'Siyah Bez Asın' Çağrısı

BDP İl Başkanından \'Siyah Bez Asın\' Çağrısı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkan Vekili Rahmi Kurt, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasının 14'üncü yıldönümü olan 15 Şubat'la ilgili Hakkari'de sinevizyon gösterisi ve yürüyüş yapacaklarını söyledi.

09.02.2013 14:39

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkan Vekili Rahmi Kurt, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasının 14'üncü yıldönümü olan 15 Şubat'la ilgili Hakkari'de sinevizyon gösterisi ve yürüyüş yapacaklarını söyledi. Kurt, o gün için de herkesin evine, işyerine siyah bez asması çağrısında bulundu.

BDP Hakkari İl Başkan Vekili Rahmi Kurt, 15 Şubat günü ile ilgili BDP il binasında basın toplantısı düzenledi. Kurt, 15 Şubat ilgili Hakkari'de BDP il binasında sinevizyon gösterisi yapılacağını, bunun yanı sıra kitlesel bir yürüyüş düzenleyerek komployu kınayacaklarını belirtti. Kurt, şöyle dedi:

"Bu yıl uluslararası komponun 14'üncü yıldönümü. Bütün halkımız tarafından 'İrademdir' denildiği sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin hala sürüyor olması bizce kabul edilir bir durum değildir. Sayın Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına yapılan bir tecrit olduğunu düşünüyoruz. Sürece baktığımız zaman sizin de bildiğiniz gibi görüşmelerin olumlu olduğu bir süreci yaşıyoruz. Bu sürecin barışa dönüşmesi temennisini taşıyoruz. Fakat AKP'nin ve Başbakan'ın söylemlerine bakıldığı zaman tam tersi bir durum olduğunu görüyoruz. Özellikle BDP'ye karşı yapılan açıklamalarda bunu açıkça ortaya koyuyor. Eğer gerçekten akan kanın durmasını istiyorsak; AKP bu süreçte samimiyse bu topraklarda kan değil barışın egemen olmasını istiyorsa, bir an önce bu söylemlerden, bu tavırlardan vazgeçmeli. Sayın Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin daha iyi halka ve kamuoyuna aktarılması için de kendisinin önerdiği veya önereceği, partimizin de belirleyeceği partili arkadaşlarımızın görüşmeye gitmesi daha uygun olur kanaatindeyiz."

BDP Hakkari İl Başkan Vekili Rahmi Kurt, 14 Şubat günü BDP olarak yürüyüş yapacaklarını bildirirken halkın da siyah bez aslamalarını istedi. Kurt, "Temennimiz halkımızın 15 Şubat'a önderlerine sahip çıkması ve barış yolunun İmralı'dan geçtiğini göstermesidir" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP İl Başkanından 'Siyah Bez Asın' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement