BDP'de Dinleme Cihazı Şoku - Son Dakika
Güncel

BDP'de Dinleme Cihazı Şoku

BDP\'de Dinleme Cihazı Şoku

BDP Milletvekili Tuncel, partisinde bulunan dinleme cihazlarını basına gösterdi.

25.12.2012 18:32  Güncelleme: 08:23

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda bulunduğu iddia edilen dinleme cihazlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Tuncel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda bulunduğu iddia edilen dinleme cihazlarını basın mensuplarına göstererek, "Başbakan bile bu ülkede dinleniyorsa, kanunsuz dinlemelerin geldiği düzeyi artık siz düşünün" dedi.

Basın açıklamasına Tuncel'in yanı sıra BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak, İstanbul MYK üyesi Kemal Peköz ve birçok partili katıldı.

"BİZİ DİNLEMEYE GEREK YOK"

İstanbul İl Başkanlığı'nda bulunduğu iddia edilen dinleme cihazını basın mensuplarına gösteren Tuncel, "Bugün il binamızda böyle bir böcek bulunmuş. Burası bizim daha çok toplantı yaptığımız, burayı dinleme gereği duymuşlar. Ama biz kendilerine hep ifade ettik, bizi böyle gizli dinlemeye gerek yok. Biz ne söylüyorsak her yerde aynı şeyi söylüyoruz. Biz bu ülkede özgürlüklerin, eşitliklerin inşa edilmesi konusunda mücadele ediyoruz. Belki bazılarının hoşuna gitmiyor ama biz buna devam edeceğiz.

"BAŞBAKAN BİLE DİNLENİYORSA..."

Birkaç gündür Başbakan'ın evinin altında böcek bulunmuş. Başbakanı kim dinliyor, bilmiyoruz ama şunu gösteriyor. Başbakan bile dinleniyorsa bu ülkede, kanunsuz dinlemelerin geldiği düzeyi artık varın siz düşünün. Hukuktur, şudur budur, hiç ortada yok. Herkes birbirini dinliyor. Ama biz biliyoruz ki bizi dinleyen Başbakan'ın emrindeki emniyet güçleridir. İdris Naim Şahin'in bilgisi dahilinde, kaldı ki kürsüde milletvekillerini de dinliyoruz diye ifade etmişti zaten. Dolayısıyla bu cihaz muhtemelen İdris Naim Şahin'in emriyle yerleştirilmiş durumda" dedi.

"BU BÖCEĞİ DE İZLEYECEKLER Mİ ACABA!"

Oslo görüşmeleri sürecinin yeniden başlaması gerektiğini vurgulayan Sebahat Tuncel, "Biz AKP iktidarına, Başbakan'a soruyoruz. Başbakan'ın böceğini izliyorlarmış. Biz vereceğiz, bu böceği de izleyecekler mi acaba? Burada aldıkları verileri nasıl kullandılar acaba? Burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.

KCK adı altında yürütülen bütün operasyonlar böyle hukuksuz, kanunsuz bir şekilde yapılmıştır. KCK ile alakası yoktur. BDP'ye yöneliktir. BDP'nin bütün faaliyetleri yasa dışı ilan edilmiştir. Biz diyoruz ki bu ülkede Kürt sorununun çözümü için müzakere şarttır. İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit politikalarına son verilmelidir. Müzakere bir an önce başlatılmalıdır. Oslo görüşmeleri süreci yeniden başlatılmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BDP'de Dinleme Cihazı Şoku - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement