BDP Açılışında PKK Marşı Gerginliği - Son Dakika
Güncel

BDP Açılışında PKK Marşı Gerginliği

BDP Açılışında PKK Marşı Gerginliği

Şanlıurfa'da, BDP'nin irtibat bürosu açılışı sırasında PKK marşının çalınması gerginliğe yol açtı.

19.03.2012 00:26  Güncelleme: 08:24

Şanlıurfa'da, BDP'nin irtibat bürosu açılışı sırasında PKK terör örgütü marşının çalınması gerginliğe yol açtı. Kalabalığı uyararak müzik yayınını durduran polis, marşı çaldıran ve kimlik göstermemekte direnen 2 kişiyi gözaltına aldı.

BDP Eyyüp Nebi Mahallesi'nde irtibat bürosu açılışı için düzenlediği etkinliğe BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol'un da yer aldığı yaklaşık 100 kişi katıldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Etkinlikte, daha sonra PKK'nın marşının çalınması üzerine, bölgede önlem alan sivil ve resmi polisler, parti görevlilerini yasadışı müzik yayını yapıldığını belirterek, durdurulması ve grubun dağılması için uyarıda bulundu. Bir süre parti görevlileri ile polisler arasında yaşanan tartışmanın ardından kalabalık, irtibat bürosuna girdi. Bu sırada yaşanan gerginlik üzerine bölgeye çok sayıda polis ve zırhlı araç sevk edildi. Müzik yayınını yaptığı saptanan Hasan Çevik gözaltına alındı. Polisler, durumundan şüphelendiği Mehmet Sinan Gökçe'yi de kimlik bildiriminde bulunmayınca gözaltına alarak Terörle Mücadele Şubesi'ne götürdü.

Yaşananların ardından partililer bir süre irtibat bürosunda beklerken, BDP İl Başkanı Fatma İzol, açılışlarının yasal olduğunu belirterek, polisin tutumunu eleştirdi. Polisin yoğun önlem aldığı etkinlik, partililerin açılışı gerçekleştirilen irtibat bürosundan ayrılması ile son buldu. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP Açılışında PKK Marşı Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement