BBP Genel Başkanı Destici'nin 'Nevruz' Mesajı - Son Dakika
Güncel

BBP Genel Başkanı Destici'nin 'Nevruz' Mesajı

BBP Genel Başkanı Destici\'nin \'Nevruz\' Mesajı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sicillerinde kaos, anarşi, fitne, gözyaşı ve kin gibi sabıkaları olan bölücülerin Nevruz'u sahiplenmelerini büyük bir çelişki olarak görüyorum ve bunu şiddetle tel'in ediyorum" dedi.

20.03.2013 16:42

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Sicillerinde kaos, anarşi, fitne, gözyaşı ve kin gibi sabıkaları olan bölücülerin Nevruz'u sahiplenmelerini büyük bir çelişki olarak görüyorum ve bunu şiddetle tel'in ediyorum" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Türk milletinin tarih sahnesine çıktığı günlerden bu yana Nevruz'u, kurtuluş ve bahar bayramı oldarak kutladığını söyledi. Nevruz'u kardeşlik, dayanışma, sevgi ve muhabbet duygularının kıvam bulduğu bir gün olarak ifade eden Destici,

"Sicillerinde kaos, anarşi, fitne, gözyaşı ve kin gibi sabıkaları olan bölücülerin Nevruz'u sahiplenmelerini büyük bir çelişki olarak görüyorum ve bunu şiddetle tel'in ediyorum" dedi.

Türk milletinin eski çağlardan bu yana Nevruz'u, 'Kainattaki tüm varlıkların yeniden doğuş günü' olarak nitelediğini aktaran Destici, "Nevruz, Türk-İslam coğrafyasında yaşayan tüm toplulukların kadim bir geleneğidir. Asırlar önce yazılı neşriyatıyla Kaşgarlı Mahmud Divan-ı Lügatit Türk adlı eserinde, Nevruz'u ilkbaharın gelişi olarak belirtmiştir. Ancak, büyük bir şaşa ile Nevruz Bayramı'nın bölücü emellere alet edilmesini asla ve kat'a tasvip edemeyiz.

Terörün siyasi uzantılarının ve elinde öldürdüğü bebeklerin kanı olan bölücübaşının bu kadim geleneği kendi emellerince kullanmalarını ve buna yol verilmesini tel'in ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Müreffeh bir ülkede yaşamın barış ve kardeşlik içinde sağlanacağı gerçeğine inandıklarını ifade eden Destici, bölücülere böyle bir fırsat verilmesinden duydukları üzüntüyü Türk milletiyle paylaşmak istediklerini ifade etti. Destici şunları kaydetti:

"Yıllardır milletimizin başına bela olan bu bölücüler, içlerinde, milletin birliğine beraberliğine kasteden mesajları vermek için bu 'ortak geleneği' fırsata dönüştürmüşlerdir. Mevsimlerin en güzeli olan ve 'Bahar'ın başlangıcı' olarak ta ifade edilen Nevruz'da; bu geleneği hisseden-yaşayan fertlerin her türlü derdini, kederini unutmak zorunda olduğu bir gün kabul ederken bölücülerin kökleri ateizme, geçmişleri ve yaşantıları fitneye, kargaşaya, kine ve nefrete uzananların bugünü kendi emellerine alet etmesinin kederlere yol açmıştır. Halbuki, milletimiz için bu günde kederli olmak ayıp ve suç olarak karşılanır. Kainatın yeniden neşv-ü nema bulduğu bugünde, herkesin geleceğe neşeyle, ümitle bakması gerekirken Nevruz, bölücülerin emellerine meşruiyet kazandırdığı bir gün olarak tarihe geçmektedir. Aziz ve necip olan bu milletin yaşadığı topraklar, her zamankinden daha çok beklentilere, sağlıklı ve huzur dolu günlere ihtiyaç duymaktadır. Bu özel günü fırsata dönüştürmeli ve müreffeh bir ülkede birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşamamız için zihinlerimizi diri

tutmalıyız. Bu vesileyle Nevruz'un amacına uygun mutlu bir şekilde kutlanması niyazı ile milletimize ve tüm insanlığa esenlikler getirmesini diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BBP Genel Başkanı Destici'nin 'Nevruz' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement