Bayan Halter Milli Takım Antrenörü Ünlü: "Madalyalarla Ü - Son Dakika
Güncel

Bayan Halter Milli Takım Antrenörü Ünlü: "Madalyalarla Ü

Bayan Halter Milli Takım Antrenörü Ünlü: "Madalyalarla Ü

11-17 Nisan tarihleri arasında Rusya'nın Kazan kentinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası için bayan ve erkek milli takımları son hazırlıklarını tamamladı.

08.04.2011 15:10

11-17 Nisan tarihleri arasında Rusya'nın Kazan kentinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası için bayan ve erkek milli takımları son hazırlıklarını tamamladı.

BAYAN HALTER MİLLİ TAKIM ANTRENÖRÜ ÜNLÜ: "MADALYALARLA ÜLKEMİZE DÖNMEK İSTİYORUZ"

Şampiyona öncesi DHA mikrofonuna açıklamalarda bulunan Bayan Halter Milli Takım Antrenörü Talat Ünlü, Avrupa Şampiyonası'nın ilk etabını çorumda başlattıklarını belirterek, "Uzun süreli bir kamp dönemi oldu. Bunun da sebebi gençleri A takıma daha fazla monte edebilmek. Takımın genel durumuna baktığımızda Sibel Şimşek geçen sene Dünya 2.'si oldu. Bu şampiyonaya da çok iyi hazırlandı kendisi. Sibel, Nurcan ve Aylin'den birincilik bekliyoruz. Listeleri kontrol ettiğimizde yedi sporcumuzun yedisinin de kürsüye çıkma şansı var. Tabi ki önemli olan orada bayrağımızı dalgalandırmak. Bize verilen imkanların karşılığını verebilmek. Hedefimiz olimpiyatlar öncesi böyle önemli bir şampiyonadan başarıyla ülkemize dönmek. Olimpiyatlar ülkemiz için çok büyük önem arz ediyor. En iyi performansı orada sergileyip iyi derecelerle ve madalyalarla ülkemize döneceğiz." dedi.

SİBEL ŞİMŞEK: "MADALYANIN RENGİ Mİ? TABİKİ ALTIN"

Başarılı sporcu Sibel Şimşek ise çok uzun bir hazırlık döneminden geçtiklerini hatırlatarak, "Son 40 gün müsabakalara yönelik çalışmalar yaptık. Kendimize olan güvenimiz yerine geldi. Beklentilerimiz çok büyük. Yaptığımız derecelerin üzerine çıkmak istiyoruz. Zaten akabinde madalyalar kendiliğinden geliyor. Çok çalıştık ve bunun karşılığını bekliyoruz. Şampiyon olmayı çok istiyorum. Rakiplerimiz var ve biz sonuçta insanız. Eğer bana madalyanın rengi sorulursa tabi ki altın diyorum." ifadelerini kullandı.

ERKEK HALTER MİLLİ TAKIMI SPORCULARI

AVRUPA ŞAMPİYONU BİLGİN: "İLK 3'E GİRMEYİ HEDEFLİYORUM"

69 kg'da Türkiye'yi temsil edecek olan Avrupa Şampiyonu Erol Bilgin de 3 aylık kamp dönemi geçirdiklerini vurgulayarak, "Birçok sakatlık geçirdim. İlk defa 69 kg'da yarışacağım. Madalya için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Geçen senelere baktığımızda madalya şansım çok yüksek. İlk 3 içerisinde yer alırım diye düşünüyorum. Önümüzdeki şampiyonaları atlattıktan sonra 2012 Londra Olimpiyatları'nda da ilk 3'e girmeyi hedefliyorum." dedi.

METE BİNAY: "BU ŞAMPİYONA OLİMPİYATLAR ÖNCESİ BİR BASAMAK"

Yine 69 kg'da yarışacak olan Mete Binay yarışma öncesi herhangi bir olumsuz durum yaşamadığını söyledi. Antrenmanların verimli geçtiğini dile getiren Binay, "Bu organizasyonda hedefimiz şampiyonluk. Son iki Avrupa ve bir Dünya şampiyonamız kalıyor geriye. Bunlar olimpiyat öncesi birer basamak. Yarışma tecrübesi kazanmak için önemli fırsatlar. Olimpiyatlar benim öncelikli hedefim ve orada kürsüye çıkmak istiyorum. Artık yavaş yavaş değişim olması gerekiyor. Halter sporu kimseye kalmayacak. Bizim de yerimize gençler gelecek. Bunun için de federasyonumuz zamanla takımı gençleştiriyor." şeklinde konuştu.

Kazan kentinde yapılacak olan Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası'na bayan ve erkek takımlarında katılacak sporcular ise şu şekilde;

Bayanlar:

48 kilo: Nurcan Taylan-Nurdan Karagöz

53 kilo Aylin Daşdelen-Ayşegül Çoban

58 kilo Bediha Turadağı

63 kilo Sibel Şimşek

75 kilo Ummuhan Uçar

Erkekler:

56 kilo Gökhan Kılıç-Sedat Artunç

62 kilo Hurşit Atak-Bünyamin Sezer

69 kilo Mete Binay-Erol Bilgin

77 kilo Semih Yağcı

105 kilo Bünyamin Sudaş.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayan Halter Milli Takım Antrenörü Ünlü: 'Madalyalarla Ü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement