Bavyera'dan Muhteşem Yüzyıl'a "Uyum Ödülü" - Son Dakika
Güncel

Bavyera'dan Muhteşem Yüzyıl'a "Uyum Ödülü"

Bavyera\'dan Muhteşem Yüzyıl\'a "Uyum Ödülü"

Almanya'nın Bavyera eyaletince "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin yapımcısı Timur Savcı'ya "Uyum Ödülü" verildi.

11.03.2014 15:24

Almanya'nın Bavyera eyaleti,  ülkede kültürler arası kaynaşmayı sağladığı gerekçesiyle  "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin yapımcısı Timur Savcı'ya "Uyum Ödülü" verdi.

Bavyera Parlamentosu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Uyum Sorumlusu Milletvekili Martin Neumeyer, Almanya ve Bavyera'da halklar arası diyaloğa yaptıkları çalışmalarla katkı sağlayanlara verilen "Uyum Ödülü"nü alacaklar arasında bu sene "Muhteşem Yüzyıl"  dizisinin de olduğunu söyledi.

Dizinin, kültürler arası kaynaşmayı sağladığını ifade eden Neumeyer, bu nedenle "Uyum Ödülü"ne layık görüldüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından Bavyera Uyum Konseyi'nin 3 kişiden oluşan koordinasyon kurulunun önerisiyle  kültürler arası kaynaşmayı sağladığı, Türkçe ve Türkiye'ye ilgiyi arttırdığı gerekçesiyle dizinin yapımcısı Savcı'ya ödülü verildi.

Alman Birinci Televizyon Kanalı'nda yayınlanan "Lindenstrasse" adlı dizinin yapımcısı Hans Geissendörfer ile Afganistanlı bir gence mesleki eğitim imkanı sunan elektronik işletme sahibi Peter Rossmanith ile  Bavyera'da Rusça konuşan halklara yönelik uyum çalışmalarının öncüsü olarak tanınan Münih Rus Kültür Merkezi (MIR) Başkanı Tatjana Lukina da "Uyum Ödülü"ne layık görüldü.

Törene Münih Konsolosu Selçuk Eke, Bavyera Parlamentosu Milletvekili Arif Taşdelen, Bavyera Uyum Konseyi üyeleri ile toplumun farklı kesimlerinden temsilciler katıldı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bavyera'dan Muhteşem Yüzyıl'a 'Uyum Ödülü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement