Batmanlı Kadınlar Fransa'da Kadın Girişimcilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Batmanlı Kadınlar Fransa'da Kadın Girişimcilerle Buluştu

Batmanlı Kadınlar Fransa\'da Kadın Girişimcilerle Buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen 'Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında Batmanlı kadınlar, Fransa'ya düzenlenen teknik geziye katıldı. Gezi sırasında kadın girişimcilerle bir araya gelen kadınlar, üretim ve pazarlama konularında tecrübelerini paylaştı. Ayrıca, kendi ürettikleri incir cipsini de Fransa'daki kooperatiflere hediye ettiler.

08.01.2024 16:19

Batmanlı kadınlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen "Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Fransa'ya düzenlenen teknik geziye katıldı.

Kentte faaliyet yürüten Toplumsal Değişme ve Emekçi Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Deniz Yıldız Maslak ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Gülcan Çetin, 31 ilden gelen katılımcıların da katıldığı gezi ile Fransa'daki kadın girişimcilerle bir araya geldi, üretim ve pazarlama konularında tecrübelerini paylaştı.

Maslak, AA muhabirine, gezinin kendileri açısından faydalı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Amacımız kadınların iş sahibi olması, yöresel ürünlerin tanıtımı ve ekonomiye kazandırılması. Fransa'daki kooperatifleri ve birlikleri gezerek, tarımsal ve toplumsal fayda sağlayan kooperatifleri görme imkanımız oldu. ???????Onların deneyimlerinden faydalanmış olduk. İlerleyen süreçteki projelerimize orada gördüklerimizi yansıtarak yeni projeler hazırlayacağız. Aynı zamanda kendi ürettiğimiz incir cipsini de Fransa'ya götürdük ve oradaki kooperatiflere hediye ettik."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batmanlı Kadınlar Fransa'da Kadın Girişimcilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement