"Batman'da Uluslararası Tenis Turnuvası Yapacağız" - Son Dakika
Güncel

"Batman'da Uluslararası Tenis Turnuvası Yapacağız"

"Batman\'da Uluslararası Tenis Turnuvası Yapacağız"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da Tenis Federasyonu Başkan Vekili Cengiz Durmuş ile birlikte kentteki spor sahalarını inceledi.

17.01.2013 16:29  Güncelleme: 16:33

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da Tenis Federasyonu Başkan Vekili Cengiz Durmuş ile birlikte kentteki spor sahalarını incelerken, "Dünya standartlarında bir tenis turnuvasının yapılacağı bir kompleksi Batman'a kazandıracağız. Ondan sonra da uluslararası bir tenis turnuvasını Batman'da yapacağız" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tenis Federasyonu Başkan Vekili Cengiz Durmuş ile birlikte Batman'a gelerek tenis kortlarının yapılacağı alanları gezdi. Özel İdare'ye ait tenis kortunu inceleyen Şimşek, daha sonra da Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Onkoloji Kalp ve Damar Cerrahisi ile Anjiyografi ünitesinin açılışını yaptı. Açılış sonrası hastaları da ziyaret eden Şimşek, hastalara kolonya, çiçek ve havlu hediye etti. Bakan Şimşek, Onkoloji'nin insan sağlığı için çok önemli bir merkez olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Onkoloji hakikaten kanser tedavisi yapılan birimler, şu anda kanser ölümleri Türkiye'de, dünyada olsun ikinci sırada ama artık önümüzdeki yıllarda muhtemelen birinci sıraya yükselecektir. Çünkü çok ciddi bir şekilde nüfus yaşlandıkça kanser vakaları, çok daha yaygın görülüyor. Şu anda en büyük ölümlerin sebebi kalp krizleri. Burada da her iki birimi açtık. Yani hem kalp damar cerrahisi, hem onkoloji konusunda birer ünite açmış oluyoruz. İki ünitenin Batman'a hayır olmasını temenni ediyorum."

"OECD VE AB, SAĞLIKTA TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK GÖSTERİYOR"

Bakan Şimşek, son 10 yıl içerisinde Türkiye'nin sağlık alanında çok iyi bir yere geldiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün sağlık noktasında son 10 yıl içerisinde Türkiye'nin geldiği yer, bütün dünyada örnek olarak gösteriliyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin içinde bulunduğu OECD bölgesi ki, orda 34 ülke var. OECD'de örneğin bebek ölümleri 1000'de 28'den tek hanelere indirilmesi, 28 yıl almıştır. Türkiye'de bu sadece 9-10 yıl almış. Onun için hükümetimiz döneminde biz sağlığı, insanımızı önceliklendirmişiz. Bizim için esas olan insandır. Hakikaten o nedenle gerek dünya sağlık örgütü olsun, gerek OECD olsun, gerek AB'da yapılan çalışmalar olsun, Türkiye'yi sağlıkta birçok ülkeye örnek olarak gösteriyorlar. Katkısı olan Başbakanımız'a ve Sağlık Bakanlığımız'a teşekkür ederiz."

Hastane ziyareti sırasında Bakan Şimşek ile konuşan Hüseyin Tuncer adlı bir öğretmen, malulen emekli olduğunu ve ortada kaldığını belirterek yardım istedi. Şimşek de Tuncer'den valiliğe başvurmasını isterken, "Vali beye uğrayın, Sizin konunuzu tekrar incelesin" karşılığını verdi.

DÜNYA STANDARTLARINDA TENİS TESİSLERİ

Daha sonra Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerine geçen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vali Yılmaz Arslan ve Tenis Federasyonu Başkan Vekili Cengiz Durmuş ile birlikte, daha önce askeri birliklerin kullandığı alanında incelemelerde bulundu. Bu alanın tenis kortu olarak Batman'a kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Şimşek şöyle konuştu:

"Tenis Federasyonu Başkanımızla görüştük. 'Türkiye'de yapılacak uluslararası tenis turnuvasını Batman'da yapılabilinir mi?' diye bir diyalogumuz oldu. Tabii ki tenis federasyonumuzun desteğiyle bunu yapmayı düşünüyor, planlıyoruz. Ama onun için dünya standartlarında tenis kortları gerekecek. Bunun için de bugün birkaç yerde inceleme çalışması yaptık. Dünya standartlarında bir tenis turnuvasının yapılacağı bir kompleksi Batman'a kazandıracağız. Ondan sonra da uluslararası bir tenis turnuvasını Batman'da yapacağız. Onu planlıyoruz. Batman'da bu anlamda bir tenis kulübü kurulacak. Tenisin Türkiye'ye yaygınlaşması için federasyonumuzla bir diyalog içerisindeyiz. Batman'ı da bu anlamda yeni bu alanda önemli bir yer teşkil edecek. Tenis Türkiye'de nispeten ilginin artığı bir alandır. İleriki bir zamanda, Batman'dan neden olmasın, dünya çapında tenisçiler çıkar. Özetle, dünya standartlarında bir tesis, arkasından da 30 ülkenin katılacağı uluslararası bir tenis turnuvasını düşünüyoruz. Tesislerin Mayıs-Haziran'a yetiştirilmesi bekleniyor, ama önemli olan bu işi başarmaktır." - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Batman'da Uluslararası Tenis Turnuvası Yapacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement