Başörtülü Öğrencileri Engelleyen Profesörün Cezasının Onanması - Son Dakika
Güncel

Başörtülü Öğrencileri Engelleyen Profesörün Cezasının Onanması

Başörtülü Öğrencileri Engelleyen Profesörün Cezasının Onanması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: "Yargıtay kararı, türban üzerinden yeni bir tartışma açma ve gerilim yaratma potansiyeline sahiptir"

26.07.2013 12:16

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Yargıtayın başörtülü öğrencileri engelleyen profesörün cezasını onamasına ilişkin, "Yargıtay kararı, türban üzerinden yeni bir tartışma açma ve gerilim yaratma potansiyeline sahiptir" görüşünü savundu.

Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'ye türbanlı öğrenci hakkında tutanak tuttuğu için verilen hapis cezasının Yargıtay 4. Ceza Dairesince de onandığını belirtti.

Türkiye'de uzun zamandır Danıştay, Anayasa Mahkemesi ve diğer yargıda üniversitelere türbanla girilemeyeceğine ilişkin kararlar verildiğini ve bu yönde bir hukuk oluştuğunu ifade eden Tezcan, "Bu uygulamanın doğruluğu veya yanlışlığı ayrı tartışma konusu yapılabilir. Ancak oluşmuş bu hukuka uygun olarak tutanak tutan öğretim üyesini hapisle cezalandırmak, intikam ve korku hukuku yaratmaktan başka bir anlam taşımaz" ifadesini kullandı.

Tezcan, şunları kaydetti:

"Yargıtay kararı türban üzerinden yeni bir tartışma açma ve gerilim yaratma potansiyeline sahiptir. Çözüme değil yeni bir çatışmaya kapı açmaktadır. Yargıda oluşan yeni güç dengelerine dayalı bir 'devri sabık' yaratma izleri taşımaktadır. Siyasetin açık etkisi altında verilmiş, hukukun evrensel ilkelerine aykırı bu karardan derhal dönülmeli, bu uygulama yerleşik hale getirilmemelidir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başörtülü Öğrencileri Engelleyen Profesörün Cezasının Onanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement