Başkent Şehidini Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Başkent Şehidini Uğurladı

Başkent Şehidini Uğurladı

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında şehit düşen polis memuru Recep Yanmaz, memleketi Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı.

25.01.2017 15:13

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında şehit düşen polis memuru Recep Yanmaz, memleketi Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Annelerini de 2 yıl önce kaybeden şehidin kızı Damla Nur ve oğlu Yavuz Efe'nin "Annesiz kaldık, şimdi babasız bırakma bizi" sözleri yürekleri dağladı.

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Recep Yanmaz (43), mesai bitiminde evine dönerken 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında araçlardan birinin çarpması sonucu şehit düşmüştü. Şehit polisin cenazesi, Şanlıurfa'da yapılan törenin ardından karayolu ile sabah saatlerinde Ankara'nın Polatlı ilçesindeki babaevine getirildi. Evde babalarının tabutuna son kez sarılan şehidin kızı Damla Nur ve oğlu Yavuz Efe'nin "Annesiz kaldık, şimdi babasız bırakma bizi" sözleri yürekleri dağladı. Şehidin cenazesi daha sonra Polatlı Çarşı Camii'ne götürüldü. Burada yapılan cenaze törenine Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tuğgeneral Hurşit Ağırcan, Polatlı İlçe Emniyet Müdürü Fikri Yıldırım, şehidin babası Mevlüt Yanmaz, eski Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, silah arkadaşları, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin çocukları babalarının tabutuna hüzünle bakarken, şehidin annesi Nadire Yanmaz torunlarına dönerek, "Ebe size kurban. Peygamberimiz Hz. Muhammed de yetim idi. Onlar da yetim büyüdü" diye ağıtlar yaktı. Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tuğgeneral Hurşit Ağırcan ise şehidin tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.

Şehit polis memuru eşini 2 sene önce kaybetmiş

Şehidin amcasının oğlu Yüksel Yanmaz, "2 yıldır Urfa'da görev yapıyordu. Kızı Fen Lisesini kazanınca burada ev tuttu. Çocuğunun okulundan dolayı tayin istedi. Olağanüstü halden dolayı tayini gerçekleşemedi. Babası emekli zabıta müdürü idi. Annesi ise Recep'in engelli bir kardeşi var, ona bakıyordu. Eşini 2 sene önce kanserden dolayı kaybettikten sonra annesi çocuklarına da bakmaya başladı. Arkadaşları zaten ölmeden önce ona 'Gel biz seni eve arabayla bırakalım' demişler, o da gönüllü olarak gittiği Urfa'da hayatını kaybetti" dedi.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Yanmaz'ın Türk bayrağına sarılı tabutu omuzlarda bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu. Şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Polatlı Şehitler Mezarlığı'na götürüldü. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent Şehidini Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement