Başkanlar Afyonda - Son Dakika
Güncel

Başkanlar Afyonda

Başkanlar Afyonda

"Belediyelerde Yeni Gelişmeler ve Uygulamaya Yansımaları Toplantısı" Afyon Korel Hotel'de gerçekleştirildi.

24.02.2012 13:51

Marmara Belediyeler Birliği tarafından geçtiğimiz gün Afyon'da düzenlenen toplantıya Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz'da katıldı. 130 Belediye Başkanının katıldığı Belediyelerde Yeni gelişimler ve Uygulama yansımaları toplantısı Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin açılış konuşmasıyla başlarken program kapsamında, belediye başkanları arasında deneyim paylaşımı ve istişare toplantılarının yanı sıra belediyecilik sistemindeki yeni gelişmeler de masaya yatırıldı. Program kapsamında Uzman Eğitmen Sıtkı Aslanhan tarafından "Belediyecilikte Halkla İlişkiler" konusunda belediye başkanlarına yönelik bilgilendirme de yapıldı.

Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz'ın yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği'ne üyeliği bulunan 130 belediye başkanının katıldığı söz alan Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "2011 yılı içerisinde toplam 245 farklı eğitim programı organize ettik. Bunlara yaklaşık 15.000 kişi katıldı. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana bölge çapında 50.000'e yakın belediye çalışanına eğitim hizmeti sunduk. 7 farklı ülkeye teknik temas, işbirliği ve tanıtım programı organize ettik. 28 farklı ülkeden gelen resmî heyetlerle görüşmeler gerçekleştirdik, birliğimizi ve faaliyetlerimizi tanıtma imkânı bulduk. Avrupa Birliği ve diğer uluslararası malî kaynakları kullanarak toplam 12 adet proje yürütmekteyiz. 3 yeni proje daha yazarak AB'ye müracaat ettik" dedi.

"DOLAYLI ANLATIM YERİNE, GÖNÜL YOLU BULUNMALI"

Belediye başkanlarının açıklamalarının ardından, İletişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan tarafından Aile İçi İletişim semineri verildi. Aslanhan, " Türkiye'de insanların gönlünü kazanmak hem kolay, hem zordur. İşimizi kolaylaştırmak için, öncelikle dolaylı anlatımı bırakmalıyız. Ülkemizdeki en önemli iletişim problemi, dolaylı anlatım yönteminden kaynaklanmaktadır. Dolaylı anlatımla istisnai durumlar dışında doğru iletişim kuramayız. Bunun yerine her insanın gönlüne giden yolu bularak, bu yol üzerinden iletişim kurmalıyız. Milletimizin gönülden iletişime önem verdiğini de asla unutmamalıyız" dedi.

Buradaki toplantının ardınan Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz Afyon'da çeşitli temaslarda bulunarak Dursunbey'e geri döndü.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkanlar Afyonda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement