Başkan Savaş Antakya’nın Kalbi Uzunçarşı Layık Olduğu Görünüme Kavuşacak - Son Dakika
Güncel

Başkan Savaş Antakya’nın Kalbi Uzunçarşı Layık Olduğu Görünüme Kavuşacak

Başkan Savaş Antakya’nın Kalbi Uzunçarşı Layık Olduğu Görünüme Kavuşacak

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş; Antakya'nın Kalbi Konumundaki Tarihi Uzun Çarşının Layık Olduğu Görünüme Kavuşacağını Belirtti.

21.12.2010 01:08  Güncelleme: 01:09

Antakya belediye başkanı doç.dr.lütfü savaş; antakya'nın kalbi konumundaki tarihi uzun çarşının layık olduğu görünüme kavuşacağını belirtti. Savaş, Hatay Valiliği ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında, tarihi Uzun Çarşı restorasyon projesinin Mart ayında başlaması noktasında tüm kurum ve kuruluşlar olarak yoğun çaba sarfedildiğini vurguladı.

Başkan Savaş projeyle birlikte uzun çarşının tarihi güzelliklerinin ön plana çıkartılarak yerli ve yabancı turistlerin doğal ortamda alışveriş yapmalarının sağlanacağını belirtti.

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, esnaf temsilcilerinin kaygılarını en az seviyeye indirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, "Hep birlikte doğru ama aynı hedefe kilitlenmenin semeresini alıyoruz. Hizmet sürecimizde ilk iş olarak yıllardır ihmal edilmiş olan alt yapıya yaptığımız yatırımlar ile cadde ve sokaklarımızda bir takım sıkıntılar yaşandı. Başta esnafımız olmak üzere, halkımızın ve kentin bütün dinamiklerinin katkısı ile bu sıkıntıların üstesinden geldik ve gelmeye devam edeceğiz.

Birlikte koordineli çalışma ile Antakya'nın marka kent olması yolunda emin adımlarla ilerleme kaydediliyor. Tarihe sahip çıkma konusunda yapılan çalışmalara tüm dinamiklerin destek olmasından dolayı teşekkür ederim. Proje konusunda esnafımız destek verip doğru ve yerinde temennilerde bulunmuşlardır.

Anıtlar Kurulu bizlere tam destek veriyor. Bizim de esnafımızdan isteğimiz, restorasyon sürecinde sabırlı olmaları ve desteklerine devam etmeleri olacaktır. Uzun çarşı da yapılacak olan restorasyon çalışmalarında esnafımızın işinde düşme olacaktır. Ama çift vardiya sistemi ve gerekirse şartlar uygun olursa geceleri de aydınlatma ile yapılacak çalışmalarla üç aylık iş bir buçuk ayda tamamlanır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Savaş Antakya’nın Kalbi Uzunçarşı Layık Olduğu Görünüme Kavuşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement