Başkan Oğuz'dan Sanayicilere Çağrı - Son Dakika
Güncel

Başkan Oğuz'dan Sanayicilere Çağrı

Başkan Oğuz\'dan Sanayicilere Çağrı

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, vergi haftası kapsamında, Aliağa vergi dairesini ziyaret etti.

29.02.2012 14:26

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'nın sadece İzmir ve Ege değil, Türkiye'nin üretim, istihdam ve ticaret yükünü taşıdığını, buna rağmen sanayi kuruluşlarının vergiyi başka kentlerde ödemesinden dolayı kentin kamu gelirlerinden yeteri kadar pay alamadığını söyledi.

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Belediye Meclis üyesi Fuat Özer ile birlikte Vergi haftası münasebetiyle Aliağa vergi Dairesi Müdürü Abdullah Ölmez ve personeli ziyaret etti. Ziyarette Vergi Dairesi personeli tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Başkan Oğuz, personele "mükelleflerle yapıcı, güven veren, diyalog ve çözüm odaklı hizmet veriyorsunuz. Size bu yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

ALİAĞA'DA TAHAKKUK 650 MİLYON 373 BİN TL

Ziyarette Başkan Oğuz'a Aliağa'daki vergi istatistikleri hakkında bilgi veren Aliağa vergi Dairesi Müdürü Abdullah Ölmez, güncel rakamlara göre Aliağa'da 4 bin 750 mükellef bulunduğunu ifade ederek, "3bin 353 gerçek usul, 794 şirket, 445 vasıfsız, 13 diğer ücret ve 100 diğer mükellef kategorisinde olmak üzere toplam 4 bin 750 mükellefimiz var. 31 Aralık 2011 itibariyle 650 milyon 373 bin TL vergi tahakkuku oluştu. Bunun yaklaşık 219 milyon 478 bin TL'si tahsil edildi. 2011 tahsilâtımız yüzde 70'lere ulaştı" dedi.

BAŞKAN OĞUZ'DAN BÜYÜK KURULUŞLARA ÇAĞRI: "VERGİYİ ALİAĞA'DA ÖDEYİN"

Aliağa Vergi Dairesi'nin, mükelleflerle yapıcı, güven veren, diyalog ve çözüm odaklı hizmet ürettiğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Aliağa, gerçekte daha fazla vergi ödüyor. Ancak, bazı büyük sanayi kuruluşlarımızın merkezi Aliağa dışında olduğundan, bu kuruluşların ödediği vergi Aliağa'da görülmüyor. Buradan Sanayi kuruluşlarımıza vergi ödemelerini Aliağa'da yapmaları için çağrıda bulunuyorum; Bölgemizde üreten kuruluşların vergilerini Aliağa'da ödemesiyle Aliağa'nın bütçeden ve buna bağlı olarak kamu yatırımlarından alacağı pay büyük oranda artacak. Bu da bölgemizi daha gelişmiş, altyapısı tamamlanmış, sağlıklı bir çevrede, vatandaşa daha kaliteli hizmet sunan bir bölge haline getirecektir" dedi.

"VERGİNİN KARŞILIĞI YATIRIM VE HİZMET OLARAK DÖNMELİ"

"4 bin 750 mükellefin bulunduğu kentimiz, en çok vergi ödeyen yerlerden biri. Bu kadar fazla vergi ödeyen bir ilçenin bunun karşılığını yatırım ve hizmet olarak bölgesinde görmesi gerekir." diye konuşan Başkan Oğuz, "Aliağa'nın merkezi bütçeye katkısı, ödenen vergi rakamlarının çok üzerindedir. Aliağa'da üretim yapmasına rağmen çeşitli illerde vergi rekortmeni listesinde olan kuruluşlarımız var. Bu kuruluşlarımızın da vergilerini Aliağa'da ödemelerini istiyoruz. Bu halkımıza ve bölgemize karşı önemli bir sorumluluktur." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Oğuz'dan Sanayicilere Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement