Başkan, Kavşaklarla Tarihe Geçecek - Son Dakika
Güncel

Başkan, Kavşaklarla Tarihe Geçecek

Başkan, Kavşaklarla Tarihe Geçecek

KSO'nun toplantısına katılan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Baş, Başkan Karaosmanoğlu'nun tarihe geçeceğini söyledi.

31.10.2012 14:53

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KSO'da Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş'ın katılımıyla yapılan meclis toplantısına katıldı. Kocaeli'ni çok iyi tanıyan Bakan Yardımcısı Baş, Başkan Karaosmanoğlu'nun yaptığı köprülü kavşaklar ve kavşak düzenlemeleriyle tarihe geçeceğini söyledi.

KOCAELİLİ BAKAN YARDIMCISI

Kocaeli Sanayi Odası(KSO)'nın meclis toplantısı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş'ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, Ulaştırma Bakanlığı'na demiryolundaki çalışmalarla ilgili yapılmasını talep ettikleri projeleri aktardıklarını ifade etti. Yapılacak yaya ve ulaşım üstgeçitleriyle, yenileme düzenlemelerinin faydalı olacağına değinen Başkan Karaosmanoğlu, Kocaelili olarak gördüğü Bakan Yardımcısı Baş'ın bu çalışmaları yakından takip edeceğine inandığını söyledi.

METRO GEBZE'YE GELMELİ

Marmaray'ın Gebze'ye kadar geldiğini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ''Bu ulaşım açısından Gebze'yi büyük ölçüde rahatlatacak. Sanayicilerimizle birlikte yaptığımız kavşaklar var ve yapmayı planladığımız projeler var. Bütçemizin önemli bir bölümünü ulaşımda kullanıyoruz. Karayolları'na da yardımcı oluyoruz, istimlak çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. İstanbul'daki metro sisteminin Gebze ile entegre olması olmazsa olmaz bir konudur. Ulaşım Master Planımızı ve Lojistik Master Planımızı bitirdik'' açıklamasını yaptı.

BAŞKAN'A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Kocaeli ile yakın diyaloğu olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Baş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ve Başkan Karaosmanoğlu'nun ulaşımla ilgili yaptığı çalışmalardan övgüyle söz etti. Kocaeli'nin çok önemli bir sanayi bölgesi olduğunu ve ulaşım kavşağı üzerinde bulunduğunu hatırlatan Bakan Yardımcısı Baş, ' 'Türkiye'nin önemli sanayi merkezlerinden birisi konumunda bulunan Kocaeli'nin taşıdığı yükün temelinde ulaşım yer alıyor'' ifadesini kullandı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR'E ÖRNEK

Kocaeli'nde Büyükşehir'in ulaşıma ciddi yatırım yaptığına değinen Bakan Yardımcısı Baş, ''Bu konuda Başkanımız Karaosmanoğlu'nu gerçekten tebrik ediyorum. Kavşakçı başkan olarak tarihe geçecektir, çok güzel kavşaklar yapmaktadır, çok güzel kavşaklar dizayn etmektedir. İstanbul Büyükşehir'de ben bunu örnek göstermişimdir. İstanbul'da buna benzer çalışmalar devam ediyor'' açıklamasını yaptı.

ÇOK CİDDİ ÇALIŞMALAR VAR

Büyükşehir'in ulaşımla ilgili çalışmalarının önemine vurgu yapan Bakan Yardımcısı Baş, ''Başkanımız Karaosmanoğlu, karayolları üzerindeki çok sayıda kavşak inşa ediyor, hem de düzenliyor. En son D-130 üzerinde Karayolları'nın yapması gereken iki kavşağı hayata geçiriyor. Gerçekten ciddi manada bir çalışma var. Bu kadar hızlı büyüten, gelişen bölge için elbette yeterli değil. Geçmişte bu konular ihmal edilmişti, ancak son yıllarda Kocaeli'nde ve Türkiye genelinde ulaşımda önemli yatırımlar yapılmıştır'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan, Kavşaklarla Tarihe Geçecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement