Başkan Kadir Kara'dan OTSO'ya Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başkan Kadir Kara'dan OTSO'ya Ziyaret

Başkan Kadir Kara\'dan OTSO\'ya Ziyaret

Osmaniye Belediye Başkanı Kara, göreve gelen OTSO Başkanı Murat Teke ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

06.07.2013 09:18  Güncelleme: 09:31

Oda binasında yapılan ziyarette konuşan Başkan Kara, yeni başkan ve yönetime başarılar diledi. Kara, " Osmaniye'nin gelişiminde çok büyük katkılar sağlayacaklarına inandığım yeni başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Osmaniye'mize hep birlikte hizmet yapmaktan mutluluk duyuyorum. Osmaniye için yaptıkları her hizmette Osmaniye Belediyesi olarak yanlarındayım. Bundan önce görev yapmış arkadaşlarımıza da Osmaniye için yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Büyük vizyon sahibi olduğuna inandığım sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımız ile Osmaniye'ye büyük hizmetler yapılacağına inanıyorum" dedi.

KARA, "OSMANİYE UMUDU OLAN BİR ŞEHİRDİR"

Başkan Kadir Kara, ziyaretteki konuşmasında Osmaniye'nin gelecekten umudu olan bir şehir olduğunu söyleyerek sözlerini şu şekilde açtı: "Bir kere şehrimiz stratejik açıdan önemli bir bölgede. Bugün Toprakkale'nin de bulunduğu müselles bir üçgen yapı var. Bir ucu Asya'yı gösteriyor, bir ucu Avrupa'yı gösteriyor bir ucu da Afrika'yı gösteriyor. Dolayısıyla ama biz sadece doğu batı aksında doğu kısmında kalıyoruz. Bizim yapacağımız şehrimizi bu Asya Avrupa Afrika üçgeninin olduğu bölgeye taşıyarak bu bölgede yeniden bir şehir konuşlandırması gerçekleştirip bu şehirle birlikte de bölgemizde olan yatırımların ağırlık kazandığı Osmaniye Organize Sanayi gibi Demir çelik Mamullerinin Yassı çelik mamullerine geçmesi gibi Yumurtalık Seyhan'da yapılacak olan Tersaneler ve enerji dağıtım merkezi gibi bölgeyi bir hilal gibi çevirerek kendi hinterlandımız içerisine alıp oranın imkan ve nimetlerinden yararlanmak için bir şehir oluşturacağız. Dolayısıyla orada oluşacak ekonomik değeri çok yüksek olan bölgeye eğitimde sağlıkta toptan ticarette konaklamada turizmde ulaşımda servis hizmeti vererek ve yakın bir gelecekte de nüfusu 1 milyon olacak olan bir şehir olmak istiyoruz. Hayalim, şehirleşmesini tamamlamış Bir Osmaniye olarak Adana'nın da Maraş'ın da Gaziantep'in de Antakya'nın da ortasında bir ucu deniz bir ucu kıtalar olan, demiryolu otoban bağlantı yollarıyla beraber çok jeostratejik konumda bulunan ilimizi bölgenin en hızlı gelişen en hızlı büyüyen ve en önemli merkezlerden biri haline getirmek ve görmek için bu rekabet ortamında gecemizi gündüzümüze katarak 5 yılımızı 10 yıl yapmak için hep birlikte çalışmamız gerekiyor"

TEKE, "HEDEFİMİZ DAHA MUTLU BİR OSMANİYE"

Başkan Kadir Kara'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren OTSO Başkanı Murat Teke, sözlerine Başkan Kara'nın Mutlu Şehir sloganına atıfta bulunarak başladı. "Gerçekten Osmaniye gün geçtikçe daha da mutlu oluyor. Güzel bir slogan. Mutluluğun sınırı yok. Artık çıta daha da yükseldi daha da mutlu olmak istiyoruz. Bunun için siz elinizden geleni yapıyorsunuz ve yapacağınıza da inanıyoruz. Osmaniye'nin sanayisi ve ticareti topyekûn halinde bir gelişme içerisinde. Birlikte yönetim esasınıza inanıyor ve hep birlikte uyum içerisinde çalışmak istiyoruz. Hedefimiz hep birlikte daha mutlu bir Osmaniye'dir. Bu ziyaretinizden dolayı bir kez daha size teşekkür ediyorum"dedi.

Ziyaret anısına Başkan Kadir Kara, OTSO Başkanı Murat Teke'ye Osmanlı motifleri ile yapılmış kahve ve lokumluk ile birlikte Kınık'tan Kıyı'ya Osmanlı Belgelerinde Osmaniye isimli belediyenin yayınını hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kadir Kara'dan OTSO'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement