Başkan Ergün Garaj Esnafıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Başkan Ergün Garaj Esnafıyla Buluştu

Başkan Ergün Garaj Esnafıyla Buluştu

Cengiz Ergün, Yeni Otogarın tamamlanmasına az bir süre kala mevcut garajda hizmet veren esnaflarla bir araya geldi.

11.12.2013 14:44

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yeni Otogarın tamamlanmasına az bir süre kala mevcut garajda hizmet veren esnaflarla bir araya geldi. Mevcut garajdan, yeni otogara geçiş sürecinde esnafın mağdur olmaması noktasında çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Ergün, Bursa'da 'BURULAŞ' modelini Manisa'da da uygulamak istediklerini belirterek, "Büyükşehir belediyesi çatısı altında kurulacak şirket bünyesinde, haklarınızı kaybetmemeniz için çalışıyoruz. Sonuçta burada bir emeğiniz var. Sizlerin de talepleri doğrultusunda hareket edeceğiz" dedi.

Yeni Otogarın tamamlanmasına az bir süre kala mevcut garajda bulunan esnaflarla bir araya gelen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, esnafı sevindirecek haberler verdi. Garaj esnaflarıyla gerçekleştirilen toplantıya Başkan Ergün'ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Funda Solak, Taner İçöz, Serpil Çakır, MHP 23. Dönem Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Şehzadeler Belediyesi MHP Adayı Cem Çöllü, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Köroğlu, Haldun Oluç, Mazlum Yüzgider, Sezai Gürcan, eski MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MESOB Başkanı Hasan Geriter, Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ile birlikte garaj esnaflardı katıldı. Konuşmasına daha öncede belirttikleri gibi garaj esnafını mağdur etmeyeceklerini hatırlatarak başlayan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Burada 2009 yerel seçimleri öncesinde sizlerle bir araya gelmiştik. O zaman davullu, zurnalı bir coşku yaşadık. O dönemde bize 'garajın durumu ne olacak' diye sormuştunuz. Sizlere üç yıl boyunca buradan çıkmayacağınız konusunda söz vermiştik. Sözümüzde durduk. Şimdi yine söylüyoruz amacımız sizi mağdur etmeden geçiş sürecini tamamlamak" diye konuştu.

Yeni Otogara Geçiş Seçimden Sonra

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yeni otogarın yüzde 98'inin tamamlandığını belirterek, etrafının peyzaj düzenlemelerinin devam ettiğini söyledi. Yaklaşık 96 bin metrekarelik alanda bu çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Ergün, "Peyzaj çalışmalarında da bir hayli mesafe aldık. Bu çalışmaların Mart ayına kadar tamamlanacağını düşünüyoruz" dedi. Garajın taşınmasının seçim sonrasına kalabileceğini ifade eden Başkan Ergün, "Tabi yaklaşan seçimle birlikte şu anda garajın oraya seçimden önce taşınması zor gözüküyor" dedi.

Manisa'ya Bursa Modeli

Garaj esnafının mağdur olmaması amacıyla ulaşım müdürlüğü ve meclis üyelerinden oluşan bir komisyon oluşturulduğunu hatırlatan Başkan Ergün, "Komisyon üyelerimizle sürekli istişare halinde olduk. İlk aldığımız karar yeni otogarda işyerlerinin 2886 sayılı kanun çerçevesinde ihale usulüyle kiraya verilmesiydi. Ancak bunun sıkıntı getireceğini ve hak kaybına neden olacağı görüşünde birleştik. Bununla birlikte formül arayışına girdik. Komisyon üyelerimiz İzmir, Eskişehir ve Bursa'da belediyelerin nasıl bir uygulama yaptıkları konusunda araştırma yaptılar. İzmir yap işlet, devret modeliyle 25 yıllığına işletmeyi kiraya vermiş Eskişehir 2886 sayılı kanun çerçevesinde ihale yoluna gitmiş. Bursa ise BURULAŞ adın altında bir şirket kurarak, şirket bünyesinde kiralama yöntemini yapıyor. Büyükşehir ile birlikte ilk mecliste bu konuyu gündeme almayı düşünüyoruz. Tabiki bunun alt yapısı ve teknik şartnameleri hazırlanacaktır. Bursa örneğini Manisa'da da uygulayalım düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu.

Mevcut Garaja Büyükşehir Belediyesi Yapılacak

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mevcut garajın oraya yapılması planlanan Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası ile ilgili olarak ta esnaflara bilgi verdi. Yeni hizmet binasının iki etapta oluşacağını ifade eden Başkan Ergün, "İlk etap karakol ile Pazar yeri arasında olacak. Bu bölgede 35 esnafımız var. İlk etapta buradaki esnaflarımızın kalkması söz konusu olacak. İlk etabında başlaması 6 aylık bir süreci bulabilir. İlk etap inşaat alanı 40 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. Yani mevcut garajı ikiye bölüyoruz" dedi. Karakol ile Ticaret Lisesi arasında kalan alanda ise yurt olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, "Bu yurdun 15 yıllık bir anlaşması var. İkinci etabında başlaması 2016 yılını bulur. İkinci etapta kalan esnafımızın 2016 yılına kadar herhangi bir sıkıntısı olmayacak. Ancak yeni otogara geçmek isteyen esnaflarımızın talepleri doğrultusunda yeni bir yol haritası çizeceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Hizmet Binası Hakkında Bilgi Verdi

Mevcut otogar alanında yapmayı planladıkları büyükşehir hizmet binası hakkında esnaflara bilgiler veren Başkan Ergün, "Büyükşehir belediyesi hizmet binasının yanı sıra burada kafeteryalar, alışveriş alanları, bin tezgâhlı pazar alanı, 2 bin araçlık otopark olacak. İlk etabın yanı sıra ikinci etapta ise yine ticari mekânların yanı sıra düğün salonları, nikah salonları gibi sosyal ağırlıklı biralar yer alacak. Sonuçta bu süreç bir aksilik olmadığı sürece devam edecek. Bunu sizlerle paylaşalım istedik. Kimseyi mağdur etmek istemediğimizi bir kez daha üzerine basarak belirtmek istiyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Ergün Garaj Esnafıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement