Başkan Çoban, Malazgirt Zaferi'nin 950. Yıldönümü etkinliklerini değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Başkan Çoban, Malazgirt Zaferi'nin 950. Yıldönümü etkinliklerini değerlendirdi

Bitlis'in Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümü kutlamaları kapsamında 23-26 Ağustos tarihinde düzenlenen etkinlikleri değerlendirdi.

01.09.2021 15:51  Güncelleme: 17:17

Bitlis'in Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Malazgirt Zaferi'nin 950. yıldönümü kutlamaları kapsamında 23-26 Ağustos tarihinde düzenlenen etkinlikleri değerlendirdi.

Makamında gazetecilere açıklama yapan Çoban, programın yoğun katılımla gerçekleştirildiğini söyledi.

Ahlat'ta şanlı zaferin 950. yılını coşkuyla kutladıklarını belirten Çoban, "Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde 61 büyük elçimiz, Doğu Anadolu Bölgesinin bütün valileri, bakanlar kurulumuz, kuvvet komutanlarımız kısacası devletimizin zirvesi Ahlat'ta bir toplantı ve istişare merkezini inşa etmiş oldular. Bu vesileyle de biz Cumhurbaşkanımıza bu büyük imzadan ötürü Ahlatlılar ve Bitlisliler olarak şükranlarımızı arz ediyoruz." dedi.

Etkinlik alanına günde yaklaşık 40-50 bin civarında misafir ağırladıklarını aktaran Çoban şunları kaydetti:

"Çok üst düzey bir katılımla beraber halkımızın yoğun ilgisi vardı. Salgından dolayı sadece Cumhurbaşkanımızın geldiği gün alana 1071 kişi alarak mitingimizi yaptık. İlçemizde etkinlikler süresince 100 bin civarında misafir ağırladık. Selçuklu Meydan Mezarlığının günlük ziyaretçi sayısı 40 bini buldu. Buradaki milli ve kültürel mirasımız artık bir dünya envanteri olmuş. Türkiye'nin en güzel millet bahçesini açarak milletimizi davet ediyoruz. İlçemize ve belediyemize kazandırılan bu güzel millet bahçesinden ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Emeklerinden dolayı Okçular Vakfı'na şükranlarımızı sunuyoruz."

Başkan Çoban, Malazgirt Zaferi\'nin 950. Yıldönümü etkinliklerini değerlendirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Çoban, Malazgirt Zaferi'nin 950. Yıldönümü etkinliklerini değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement