Başkan Altepe'ye 'Fahri Doktora' Diploması Verildi - Son Dakika
Güncel

Başkan Altepe'ye 'Fahri Doktora' Diploması Verildi

Başkan Altepe\'ye \'Fahri Doktora\' Diploması Verildi

Başkan Altepe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'in verdiği 'fahri doktora' diplomasını aldı ve cüppe giydi.

01.11.2013 14:02

Bursa'yı marka kent seviyesine ulaştırırken Uludağ Üniversitesi'nin de kentle bütünleşmesine olanak tanıyan hizmetleriyle Bursalılar kadar kente yeni gelen öğrencilerin de takdirini kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ Üniversitesi tarafından 'Fahri Doktora' unvanıyla ödüllendirildi.

Bursa'yı, ulaşımdan, tarihi mirasın gün yüzüne çıkarılmasına kadar her alanda daha yaşanabilir bir kent haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehre kazandırdığı hizmetlerden ve Uludağ Üniversitesi'nin kentle bütünleşmesine katkılarından dolayı Uludağ Üniversitesi tarafından 'Fahri Doktora' unvanına layık görüldü.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük'ünde, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen törende, cüppe giyen Başkan Altepe'ye 'fahri doktora' diplomasını Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek verdi.

Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa'ya kazandırdığı değerlere vurgu yaptığı Başkan Altepe'nin hizmetlerine atıfta bulundu. Prof. Dr. Dilek, Bursa adına gururlu ve mutlu olduğunu söyleyerek, "Göreve geldiğimden bu yana gözlemliyorum ki, Başkan Altepe'den önce Uludağ Üniversitesi'ne bu dönemdeki kadar destek verilmemiş. Bugüne dek Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla kazandırılan hizmetlerle Uludağ Üniversitesi'nin çehresi değişmiş ve Uludağ Üniversitesi kentle bütünleşmiştir. Bursa'nın tarihi mirasının öne çıkarılması, kent içi ulaşımın gelişmesi, yerli tramvay üretimi gibi hizmetlerin yanı sıra Bursa'ya ilk kez gelen öğrencilerin ve ailelerinin kente alışması ve üniversite ile buluşması sırasında Büyükşehir Belediyesi'nin çok önemli rolü vardır. Bundan sonraki süreçte öğrencilere kentin tarihi değerleri de gezdirilerek tanıtımı yapılacaktır. Başkan Altepe, üniversitemizin bilimsel çalışmalarına katkı sağlıyor ve akademisyenlerin de çalışmalarına her türlü desteği veriyor. Bursa'daki hizmetleri nedeniyle öğrencilerin dahi güvenini kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye Uludağ Üniversitesi senatosu tarafından 'Fahri Doktora' unvanını takdim etmekten mutluyuz, onurluyuz" diye konuştu.

"Uludağ Üniversitesi kentle bütünleşti"

Bursa'yı her alanda geleceğe taşımak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çok özel bir gün yaşadığını ifade etti. Ailesinin ve çalışma arkadaşlarının da mutluluğuna ortak olduğu Başkan Altepe, "Bugün hayatımın en anlamlı ve mutlu gününü yaşıyorum. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'e ve değerli senato üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Bursa'nın güzide bir kurumu olan Uludağ Üniversitesi'nden bu anlamlı, manevi değeri yüksek olan ödülü almak benim için büyük mutluluk" dedi.

Kendisine böyle bir ödülün verileceğini hiç aklına getirmediğini vurgulayan Başkan Altepe, "Heyecanımız, Bursa için, kentimizi daha kaliteli bir kent haline getirmek, lider, öncü bir kent ortaya çıkarmak içindir. Ortak akılla ve katılımcı anlayışla Bursa'ya hizmet ediyoruz. Güçlü kadrosu, altyapısı ve yaklaşık 50 bini bulan nüfusuyla Uludağ Üniversitesi Bursa için büyük bir değerdir. Büyükşehir Belediyesi olarak Uludağ Üniversitesi ile ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Başkan Altepe, bilginin ve bilimin önemine dikkat çektiği konuşmasında, "Uludağ Üniversitesi, Bursa'nın gözbebeği olan çok önemli bir kurumdur. Kent yönetimi olarak üniversitenin gelişmesi ve eksiklerin giderilmesi konusunda çalışmalarımıza ve üniversitemize destek olmaya devam edeceğiz. Bursa'nın lider kent kimliğini ortaya çıkaracağız. Uludağ Üniversitesi gözbebeğimiz. Üniversitenin Bursa ile bütünleşmesi konusunda gereken hizmetleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu'ndan Altepe'ye övgü

Törene katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Başkan Altepe'yi tebrik ettiği açıklamasında, Büyükşehir Belediyesi'nin tüm hizmetlerinin ötesinde yalnızca, kentin ilk yerli üretimi olan 'ipekböceği' tramvayı ile sergilenen cesaret örneğiyle dahi 'fahri doktora' unvanını hak ettiğini vurguladı. Vali Karaloğlu, ödülün önemine dikkati çekerek, "Marifet iltifata tabidir. Ortada bir marifet varsa ödülü de almalıdır. Bugün, Uludağ Üniversitesi'nin, şehrimizin kültürel, sanatsal hayatına şehircilik ve bilimsel anlamda katkılarından dolayı güzel bir ittifak sağladığını düşünüyorum. Başkan Altepe'nin şehre kattığı kazanımları herkes görüyor. Bu ödül, bir kadirşinaslık örneğidir. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi kutluyorum. Başkan Altepe'nin yükü ağırlaştı, problemlere artık bir doktor edasıyla daha titiz yaklaşacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, tebrikleri kabul ederek, ailesi ve dostlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Altepe'ye 'Fahri Doktora' Diploması Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement